打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 大家比D意見呢個陣容

假如日後玩麒麟或者天王,呢個陣如何

打算台男主做最後的國

1.到時燕3可以吸法回法,必要!

2.可以加到爆抗,又是必要!

3.加魔抗,不用說必要!

4.節省陰陽師位,拎黎放陰,可以要多隻神!

5.花3一樣可以節省念位,拎黎放念,又可以打天!

6.加物抗,不用說必要!

7.天使等於15秒多一行血,又是必要!

仲有4個兵位,就諗住明凶、朱雀(或者青龍)、麒麟、白虎天王、

但係果陣好似差打天怪既兵...

倉有4個位:

如果邊隻有用就會換祖2入黎交換

1.孔明打段可能要,不過我有D唔想要想炒左佢,但驚日後有用,請比D意見!

2.呢隻野打冰城好似有D用,又可以回血,又可以控制一隻怪,因為冰城D怪好似會冰住你D兵,冰住D兵等於走得,但是我有個問題就係如果美室都比怪冰住,咁點算好...?

3.呢隻係諗住谷戰或者頂怪用(果陣玩台女)

4.打王必用!

仲有加攻擊力既項羽同埋源氏將軍

回復

同我陣一樣~~
莫2係倉等3轉
孔明都有D用
回復 支持 反對

其實巨商暫時冇話必唔必要將既
鐘意玩既將咪轉
個個人既陣都一式一樣太死板玩黎都冇意思
而你呢個陣基本上已完美 有兇有神有天王 不過有麒麟天王仲要白虎就冇咩用
轉隻玄武/朱雀會仲好
回復 支持 反對

~如果~ 發表於 25-4-2016 14:03
其實巨商暫時冇話必唔必要將既
鐘意玩既將咪轉
個個人既陣都一式一樣太死板玩黎都冇意思

係波,我諗住轉白虎天王,咁白虎果位錯左,咁白虎果位轉朱雀,白虎天王一定好勁,到時合左多聞或者持國天王既人又會落坑...

但要青龍會唔會好d(定玄武好d),因為我個理想兵陣無打天怪既兵...
回復 支持 反對