收起左側

[綜合討論] 台男/台女選擇

小弟現在用台男,黃牛做主力,台凶做坦,但打蒙古怪覺得台男柱冇咩用,D怪幾千幾千咁扣隻台凶,小弟冇天王打得慢,所以諗轉唔轉台女一齊坦好,再轉多隻雷公做補血,仲有想問下台女武反傷現在仲有冇用
回復

台女百武反傷應該無乜用.  因為扣血係計自身體. 唔係計敵人打你幾痛.
如果你啲野好快就死左.  咁就冇用

回復 支持 反對

蒙古怪出咩都係死 出台女都係秒
主要係要輸出夠快
回復 支持 反對

無天王應該打唔到蒙古
回復 支持 反對

蒙古怪太痛,扣抗到扣到乜咁....
回復 支持 反對

可唔可以揀台 (凶)?(滑稽)

認真

台柱 如果你全智 條柱好多血(主會比人秒)
250LV金王+(精0龜符) 或者索性(生死左佢)
條柱先夠硬少少
不過打D勁怪 要爆都係會爆

台女 雖然佢隻熊好多血 但係其實主要用鷹減攻  減完打你隻熊就無咁痛
單純隻熊好多血都係好易死.......你可以考慮下谷到隻熊百幾萬血 (女忍刀雙倍血)

(不過個人覺得無台男條柱好唔舒服)

----------------------------------------------------------------
想頂怪.....
台凶第1 第2龜天隻龜
不過呢D都係高級貨 講D平少少既野

硬頂(麻麻地)
權 /雞女/祝斧鬼弓 (除左權都要金王)/生死/天使/台柱熊

軟頂(推薦)
覺雷公/青龍符水精/龍天既暈龜天既冰

可以混合用 唔係單一..
令到D怪郁唔到好過你夾硬頂....

論外:封冰 美室 (象神?)
回復 支持 反對

要輕鬆打蒙古神仙谷 一定係覺醒雷公+台兇+水精靈+青龍符
韓服好多都係咁既陣
雷公放一下技 台兇就食少好多傷 變相唔會咁易死
雷公+帕羅 組合技 極速開符 青龍符扣怪攻速 移速 變相怪打落黎唔會咁快死台兇
當然可以就咁用婆槍開符 不過組合技(許2招電)方便D
回復 支持 反對

不如試下小西配權
回復 支持 反對