收起左側

[版務公告] 有關於非官方伺服器之新政策

早前已向各會員徵詢對有關樂古官方認可以外伺服器之意見,以下為最後結果。

最後發現68位參與投票的會員當中,超過六成會員投同意一票,故現決定試行開放討論其他伺服器內容 (即官方以外伺服器(台服/港服/韓服等等)),

為期一個月,其後如沒大問題可能繼續實行或作出其他改善措施。

注:現暫只開放有關其他伺服器之討論,其他伺服器相關交易暫時禁止,違者將關貼及屏蔽貼子內容處理。

注2: 禁止直接宣傳 或 張貼 其他伺服器之網址 (可由PM方式發送)

如有任何問題或建議,歡迎留言交流。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

我十二年前有另一帳號都係樂古幾個區域既版主。
當時樂古好紅,所以對官方認可既立場企得好硬。

不過今時已經唔同往日,可能官方既地位係樂古已不太重要,我作為會員真係唔清楚。
如果可以單靠自己區搞個投票就決定到的話,咁就真係幾簡單。
回復 支持 反對

守護星 發表於 8-8-2018 03:01
我十二年前有另一帳號都係樂古幾個區域既版主。
當時樂古好紅,所以對官方認可既立場企得好硬。

首先,十二年前,大家玩既係巨商係咩公司營運,宜家大家玩緊既巨商又係咩公司。

早期的管理團隊,版主又好,超版又好,去哂邊。

係咪樂古唔紅就跟住消失?或者可能都長大,要工作,顧家庭,但都唔係重點去斟酌或者討論。

話歸正題,台巨/宜家所謂既「港巨」/韓服,有無當樂古係官方討論區?如果官網都表示係既,當然理應只提供返官方伺服器討論啦。

當時仲興論壇討論區玩線上遊戲,但宜家趨勢係點,相信大家都好清楚。

另外,你話宜家 如果可以單靠自己區搞個投票就決定到的話,咁就真係幾簡單。

我就答你,當然唔係全因為幾個人投票就決定到,每樣野都會有人支持同反對,各持己見,所以我都講清楚,只作參考。

出左投票結果後,我都有問過有無其他樂古版主反對後,先出此政策試行。

最後,現階段以上政策只為試行,有咩問題,或者實在行唔通、中途有管理團隊反對,亦可能隨時終止。

以上只為本人立場及意見,不代表樂古或任何管理團隊成員。
回復 支持 反對

辛苦版主了~
只係試行~隨時可中止.沒有什麼不妥
但一個月可能較少, 建議到時看情況延長
因為現在未必有人咁快討論其他服
回復 支持 反對

SillyFish~ 發表於 8-8-2018 22:12
辛苦版主了~
只係試行~隨時可中止.沒有什麼不妥
但一個月可能較少, 建議到時看情況延長

不辛苦,只是想找方法改善樂古人流及令樂古進步。

到時再因應情況作出改善,暫時來說,沒有什麼問題,討論也不算踴躍。
回復 支持 反對

建議開個分區 類似之前日巨咁 我唔想見到全個版都簡體字
回復 支持 反對

+plzza+ 發表於 13-8-2018 00:39
建議開個分區 類似之前日巨咁 我唔想見到全個版都簡體字

暫時都無討論~.~
回復 支持 反對

小妍~ 發表於 14-8-2018 20:53
暫時都無討論~.~

開放左,但人流都救唔返
畢竟係少人玩
回復 支持 反對