收起左側

樂古命不久矣

無咩野講咁
同埋D主題唔夠吸引
不過唔知點解百度貼吧好火,佢都係論壇既升級版姐應該。
回復 支持 反對

好耐冇上
回復 支持 反對

其實遊戲市場係唔會萎縮 可能只有 online game 萎縮
nakuz 會員流失 主要係比唔到遊戲資訊玩家 所以無人再交流心得
fb 亦取代唔到遊戲討論區 1.搵資料唔方便 2.部份玩家唔想比人知道fb 所以唔會交流
如果nakuz真係有心搞 主力搞 web game 同 mobile game 啲遊戲攻略吧
回復 支持 反對

無咩野講咁
同埋D主題唔夠吸引
不過唔知點解百度貼吧好火,佢都係論壇既升級版姐應該。 ...
無名小卒=] 發表於 3-1-2015 23:03

專登引用下你~等你知道我存在係樂古:p

我覺得唔夠多原化...好單調 樂古個名太畢改改去...
同埋太唔吸引冇特色...普普通通咁 如果有個強勢啲既名堂應該吸引到唔少人

但我就比唔到例子...
回復 支持 反對

其實遊戲市場係唔會萎縮 可能只有 online game 萎縮
nakuz 會員流失 主要係比唔到遊戲資訊玩家 所以無人再 ...
神乂怒火 發表於 6-1-2015 18:42

認同...冇乜會員出深入研究既文章(所有遊戲都係) 好散修修..

利申:我就一定做唔到資深研究員...
回復 支持 反對

好耐無上黎,一上番黎就見到咁既post......

對上上線果次應該係3年前。以前討論online game的forum少,加上好多人講樂古,所以樂古好快興起,但隨住大家長大左,都已經無乜玩online game,走下走下就搞成咁
回復 支持 反對

以前玩開cs aoc 連ip個網直頭開住樂古個網泥掛機都有 就算開post都追到live 睇下有咩趣事。e+上泥都係睇下有冇新online game上架睇首頁LOL
回復 支持 反對

:L 真係覺得而家少人玩左ONLINE GAME先會導致個情況甘樣... 我都真係好耐無上 係突然玩番跑跑卡丁車諗起而家論壇好似玩搞活動 所以先上一上黎睇下 ACC都差D唔記得-.- 成2年無上
回復 支持 反對

真係覺得而家少人玩左ONLINE GAME先會導致個情況甘樣... 我都真係好耐無上 係突然玩番跑跑卡丁車諗起而 ...
kit19951020 發表於 14-1-2015 05:13 AM

個人覺得跑online其實都幾好玩,就係啲人唔鐘意,可能disposition問題
回復 支持 反對

先唔好理因為手遊市場影響左一班新血加入同PC選擇性較為低ge問題到先。其實流失咁多玩家,我都係覺得係歸根究底於一d傳統道德觀念上ge一大堆野,唔想係呢堆野到太詳細,但係都舉d例:搵唔到食、開唔到飯之類、冇作為。總知就係負面野,感覺上你有打機呢個行為已經錯?係呢個香港社會上唔容許ge事。但係我自己就只不過當作係娛樂ge一種咁簡單ge野。我e +出到泥番工一樣係咁fit馬,但係總有堆人唔知點解叫我唔好打咁多機,呢d就係個種流傳落泥理解唔到ge觀念。你遠d睇下kr jp tw cn d電玩市場會唔會好似香港咁?(大把人放工講打機,而且係好平常ge事)電腦遊戲市場一樣係到,有冇手遊咁紅唔需要係到做比較,起碼我知道香港ge已經死左。而呢個都係令論壇人流流失ge最大原因,唔一定完全係手機ge因素所影響。

以上大量個人見解如有得罪抱歉
回復 支持 反對