打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] [原創小說]第八回出現!尼路亞之旅番生

原帖由 X小魚兒X 於 2007-2-6 00:05 發表
停載了一星期....
個post都沈左....
回覆一下
表示支持,期待

多謝
而家正寫作第4回中
請稍後
回復 支持 反對

第四回 新出的絕招!?

上回講到龍蝦兩人得知風與他的哥哥一回事後,靈光繼續上堂;龍蝦同風就番左屋車。
  龍蝦每日帶同風回到德爾莫亞魔法學園上堂,但係上上下堂…惡魔﹏血剎樂老師:「好啦,之後就係要學點樣進一步瞄準怪物啦,大家跟我出黎...」突然一個不知名的人開左道門:「打劫,我地係賊仔軍!」之後我龍蝦隨手攞左把銃寫佢兩野…「阻鬼住哂,行開啦!」龍蝦好大聲咁講。「串咀呀?!兄弟,上!」之後有大約十個的賊仔軍彈左出黎。同學仔即刻搵個藏身之處,係得龍蝦,血剎樂老師同殘.星夜冇逃避。星夜同龍蝦係度狂射D賊仔軍;血剎樂老師就係度狂用把影。月牙斬瓜哂D人。冇幾耐,賊仔軍全亡,之後某位同學用偵察探測D賊仔軍,先至係一至五等的廢柴;不過龍蝦同殘.星夜都升到二十等級。
  「兩同學做得非常好呀下…」「老師,有夠好似炸彈GE野飛緊埋黎呀」同學甲話。大家望一望,原來真係炸彈黎GAWO!之後X小魚兒X向個炸彈掟左條魚骨過去,之後就係爆炸。「好彩姐∼」老師話:「星夜同學、龍蝦同學同小魚兒名學都做得好好呀下,大家要學佢地咁,知唔知呀?」之後又繼續課堂LU。
  過左幾個月,風、靈光同龍蝦都升級得好快:龍蝦由殺死一至五等廢柴到而家已經升到廿五等;靈光都升到廿三等;而風就最勁,由五等升到二十等,亦做左魔動使。
  有一日,當三人都係皇城食緊晚餐個陣時,見到勁多人走佬。風好奇咁問:「咩事呀?」「睇個樣就似係賊仔軍啦,哥哥快D渣車走人啦。」風望下周圍,見到哥哥閃風同血剎樂老師都黎左幫手,但係都有起碼八十個賊仔軍。龍蝦試下即刻開車啦,結果開左N年之後都開唔到,望下後面:原來架車著左火。「死火,架車真係死左火。」賊仔軍行到面前:「小朋友,精的走投降自走落黎啦」三人舉高雙手行左落車,但係龍蝦即刻攞左把魔銃出黎狂射。賊仔軍不斷反擊,風領出滅龍之槍狂斬,靈光領出兩把絕地光劍當回力標係度飛呀飛、飛呀飛。龍蝦突然行到賊仔軍前面,大家就覺得奇怪:魔銃唔係遠攻咩,之後就知死火。但係龍蝦將把魔銃插左落賊仔軍個肚度,之後大叫一句:「魂!…彈!…擊!」之後就一下激光穿過左賊仔軍到。結果如常,賊仔軍半死地撤退。
  「估唔到咁快就掌握到用意志加呀下,果然犀利。」「啊!係老師。」龍蝦叫道。「哥哥好勁呀!」妹妹都讚埋一份。大家開心而回,龍蝦、風、靈光繼續食埋佢地未食完的晚餐。可惜,又要買過部屋車LU,車尾已經燒到得番D灰咁…
  又去到一個神秘地方。將軍甲:「可惡!竟然又被個幾個人阻住哂!」「唔洗勞氣,唔洗勞氣。我地總會打死佢地的。」一把新的聲音叫道。將軍甲回應:「好!就派破裂機動部隊出擊啦!」
  夠竟咩係破裂機動部隊呢?新的聲音又會係乜水呢?

回復 支持 反對

破裂機動部隊係唔係指機動靈?如果係機動靈即係到我出場囉!非常期待!!!
回復 支持 反對

原帖由 啊TIM 於 2007-2-6 20:10 發表
破裂機動部隊係唔係指機動靈?如果係機動靈即係到我出場囉!非常期待!!!

真係醒
破裂機動部隊係傳說中賊仔軍最強的一隊
有超強陣容,包括有某、某某、某某某等(不能公開住)
回復 支持 反對

真係好好睇@_@你第日一定會係個作家來的說@.@今次呢回 覺得去左幫手=冇去咁- -
回復 支持 反對

怒中   仲未到我出場有無搞錯呀
回復 支持 反對

原帖由 mickey11309 於 2007-2-7 19:45 發表
怒中   仲未到我出場有無搞錯呀

乜欣賞小說,只會睇自己出場既時候咩?

樓主,加油,我支持你架!!
回復 支持 反對

多謝哂大家
同埋有少少劇情講比大家知:
本小說有番外篇的,係配合星夢推出的種種不同事物,好似話係
新年任、情人節任、大獵祭等等節目黎推出特別故事
*特別篇中係唔會分咩敵人同自己人的,更不會同原來的故事有關
即將推出的第一篇番外故事:
題目為「新年大獵祭!」
回復 支持 反對

咁都幾ok哦!但係你有冇咁多時間作番外篇呢!如果真係有的話!新年又有節目囉!!繼續加油!!支持!!
回復 支持 反對

我覺得竹你作文仲好過玩星夢- -
回復 支持 反對