查看: 9367|回復: 28
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[兵陣研究] 三天王傷害公式分享

E~W~R 發表於 17-3-2017 14:18
我覺得係龜天....地BOSS殺手 單挑應該係最強

龜天加祖2/3 黎個反殺  天王出一下技應該都反死
回復 支持 反對

beasilter 發表於 17-3-2017 17:26
問題係你pk 個時你要搵對手 人地明凶同火龍個種超遠距離攻擊
係屋企就開技
你未搵到佢可能比佢開技車死晒  ...

有回血生死 夠抗 其實車技秒唔到 仲好易暴露位置
反之比人龜天被動反一反 花3/日男/昌3 個類就死一堆
不過天王個D超大同遠既範圍 知你咩位  亂出一下都夠清你全隊
而家PK場係鬥快搵到大家就天王出技完場
雖然係以下紙上談兵 但照道理一開波生死龜天放龜係隊中間 只要龜天唔死就一定係PK場霸主
原因:唔洗燕都夠多MP 主力帥出技都忌佢3分 龜天本身範圍雖少 但勝在夠遠
        而且龜天隻龜貼住龜天行 祖2/3哩埋一邊 跟本冇人敢出技打佢
        嬴龜天既方法除左單殺秒技(要搵兵做視野)/大範持續技/運氣/虎天生死夠血頂之外
以守為攻方法PK真心勁 就同解封無敵權2一樣咁屈機
我敢講論PK龜天/解封權2 其1 都已經玩曬 解封權2可以嬴龜天 只不過權2會輸比象2/台柱
可惜既係而家已經冇人會玩武道館
回復 支持 反對

foolruner 發表於 18-3-2017 10:42
其實賽賽可以控人兵都曾是一大殺器

韓國大嬸(儒生2轉)可以代替其功能

休戰淨係可以休1轉或以下 憑依可控1轉或以下 美室在P場上可控天王吧
以前分身探路同加2潛入敵陣 戰術都好正
而家隨著抗性高左 又加曬全體 好多都中左招都已經冇咁易死
再加上水精同250陰念既範圍同青龍符等都嚴重破壞左PK場既樂趣
另外天使膜同明女補係PK場都會暴露位置
所以現在PK場已經冇技術可言 除非私下禁曬以上 同埋天王 就可以一玩的
回復 支持 反對

henryns 發表於 18-3-2017 16:49
有咩可能唔死  1野肯定死晒啦 生死爆抗都無用

冇回血就肯定死 有回血就真係唔同講法 起碼頂到1-2下技 除非祖同生死個隻野中招技中到應一應
所以都係鬥快殺
回復 支持 反對