查看: 4731|回復: 45
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 失望了?

今次港服cb,人流唔係想像中咁多,而且上樂古有好多人都話失望。所以我想係呢度發表一下自己嘅感受。
  唔少玩家都抱怨話冇自動導航,好難玩。呢樣我都認同,但只係版本太舊嘅問題,會隨更新解決。至於玩法,可能大家玩慣咗傳統MMORPG嘅模式,有好多人投訴冇任做,好多濕碎嘢煩,操作難等等。想話俾大家知嘅係,九陰係一個打破固有武俠遊戲傳統嘅online,換言之大家可以拋開包袱,用玩一種新遊戲嘅心態去玩。而任務呢樣嘢,九陰係希望玩家去決定自己去做咩,而唔係跟死啲任做。所以大家搵唔到任做或者唔想做任嘅時候咪可以試下啲有特色嘅例如綁架刺探等,唔需要不停地做任務。
  最後煩呢個問題,九陰係本住希望還原真實江湖嘅目的,所以設定會貼近現實。不過咁樣反而令玩家手足無措。其實解決方法同現實一樣,多交幾個的友即可,你何時見過獨行俠能於江湖立足?
  希望大家可以享受遊戲,無需輕言放棄。
回復

回復 1# 菲迷一個

其實我唔明點解D人話做任難{:1_1:}
    我兩個鐘就做曬主線任務{:1_14:}
    做完主線任 你以後唔做任都得{:1_17:}
    有唔少玩家都話9陰要時間{:1_15:}
  其實一日兩個鐘左右就夠{:1_17:}
    最少我係 我都跟到大隊(姐係等級跟得上){:1_28:}
    有人話地圖太大{:1_722:}
    玩其他GAME上左腦?其他GAME都係禁一下就到{:1_9:}
    地圖大唔係自由度高咩???
回復 支持 反對

講得冇錯,都係岩岩封測姐
回復 支持 反對

冇自動導航 我5緊要 我習慣按M慢慢行 佢右有馬車 指示好清晰
但佢禁左好多詞E下先係問題
掛機 殺人 禁左我免強接受到
但團字 唐門 GAME
點解要變****呢~
回復 支持 反對

老實講 我連主線任務都無做過都可以keep住唐門頭3 所以我唔覺無任做係1個問題 我自己玩左幾日做既任都好有限, 每日刺探1 2次, 同人團練+演武+內修就1日。雖然無時間刷副本,但係遲d公測左可以用錢收所以都唔係問題。

問題係...禁字又多, 封測少人, 公測又係9月令到好多學生哥玩唔到, 而且同香港人以往玩開的遊戲有所不同, 大多數香港人都對呢樣無所適從, 所以先有而加咁既情況。
回復 支持 反對

我地應該比多小小時間gameone既
回復 支持 反對

失望了~或者唔係我鐘意既類型吧,我唔係玩封測,係玩亞服公測,但係我真係想講,有錢就可以一步升仙
回復 支持 反對

真係頗為失望!
回復 支持 反對

失望了~或者唔係我鐘意既類型吧,我唔係玩封測,係玩亞服公測,但係我真係想講,有錢就可以一步升仙 ...
s15ooooo 發表於 10-8-2012 23:24

又唔可以咁諗既...升高左內功唔代表唔會俾人圍死, 呢隻game又無得好似天龍咁屈寶石呢d, 升高左內都係多小小屬性又唔會真係無晒平衡(好似天龍粒低能真丹咁)
回復 支持 反對

又唔可以咁諗既...升高左內功唔代表唔會俾人圍死, 呢隻game又無得好似天龍咁屈寶石呢d, 升高左內都係多小 ...
andywilliam1 發表於 11-8-2012 00:31

亞服每沖100金送20萬修為定乜=.=真係屈哂機鳥
回復 支持 反對