打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 你們支持哪套打鬥方案~~~~~投投票吧!

投完先睇到樓主紅字description......
我覺得第二同第三都OK
回復

我同你地講 我已經等左兩年(有冇?)
我唔爭在再等多一年 如果佢唔出第3套 我當我虛度左兩年姐
我寧願唔玩 出左第2套 同普通市面d垃圾on9 game都唔知有冇分別
回復

好行唔送
回復

其實佢邊個方案 我都玩架啦
不過因為下年中三 我揀左第3套
回復

不如係出面整返個POST啦 投票要佢開第3套
一齊嘈佢 要佢專重男士 唔好因為班港女整衰隻GAME
回復

點解得四方?打中間咪無得擋?@@"
回復

點解得四方?打中間咪無得擋?@@"
tszyuloveyou 發表於 27-8-2011 07:39

何謂中間- -?
小弟淨系聽過前後左右
無非你指從天上打落來~(如來神掌@@)
回復

要說那一套好其實也要測驗出來才知道
要知道 第三套你每下攻擊都講緊即時反應
講一定是第三套好玩 刺激
但1W人在線玩家 2W人下線玩家的一個服 真的可以付擔那種即時換算的需求嗎?
不要忘了 9陰為了外掛編寫問題上 已經把絕多的資料放在伺服器中
那對外掛編寫提高之餘  對伺服器的付擔已經增加
如果同時來個千人的門派戰 或 幾百人的會戰 你倒要看看大家會不會卡吧

HK 台灣的代理伺服器會有多強大家心中有數
GAME設得再好 上線天天卡 秒秒卡 也只會是一件美麗的垃圾
同樣也是拿去掉
加上第三套有一個最大的問題是 大範圍的招式 和像9劍那些移動性高的招數都難處理
而且劍式連技都有一定方式
看熟了 你看誰會防不到對手的招數

第二套其實不是回合了 只是 你的第一下招式上輸了 就要給人連技到收招
那比較正常的一點是 你那有看到給人連砍幾刀的人可以格下對手的連招
要招就要一開始格

大俠給人刺中一劍不半死都重傷 那有給人砍到血花4淺還格擋
(當然GAME中不會被砍幾劍便死 那是因為可玩性的問題)
回復

你可以去睇下FEZ FEZ都係一隻即時戰鬥GAME
所有技能都係可以人手避開 絕對無任何+幾裝/外掛
仲有係限定左一個數字頂攻頂防 偏偏隻GAME係好廢的機都玩到
我唔覺得會有幾難去整第3套出黎
回復

呀哥哥FEZ 果隻GAME D FILE都係比你入晒去個電腦到
佢咩都放晒O係你個機到 一定順LA
你試下個GAME 大多數野都要O係個伺服到LOAD落來
睇下你又有MO咁順

仲有果隻野 我都玩過 佢GA 即時性根本遠遠不及第三套打法 佢GA只可以係用第二套打法一樣
你出招 之後都係睇下對手會唔會迴避到 那只是一次單向的是非換算
第三套打法是招招打出的4方攻守都唔同 對手是否格擋都要立即對應 格了這一招到下一招又要換算
是不斷的換算大家的4方攻防

加上FEZ 的移動快嗎?  對上9陰的輕功對戰 那個速度性高
比畫面 FEZ拍馬都追不到9陰
你拿一隻我們幾個朋友玩了一天已經集體覺得中下品的一隻GAME拿來比較

那不如去拿瑪奇比更好吧
回復