打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 你地諗住入邊個派?

實入君子堂
鍾意用雙刺>.<
回復

好似冇雙劍~
玉女素心劍應該要奇遇,因為冇門派可以學~
~蛇仔~ 發表於 4/9/2010 17:50

有雙劍就武器,但沒雙劍的門派武學- -|||
我選武當,平日同同學打架都用開太極,應該會易上手啲!
回復

君子堂
回復

有雙劍就武器,但沒雙劍的門派武學- -|||
我選武當,平日同同學打架都用開太極,應該會易上手啲! ...
tszyuloveyou 發表於 30-9-2010 02:04

我對太極免疫= =
假動作+重拳+速度=無敵~
回復

回復 55# ~蛇仔~

太極不是沒速度,只是一般都是求後發先至,引入落空
重拳能化勁,
假動作...發勁範圍外我唔會理,發勁範圍內就引入落空
回復

回復 56# tszyuloveyou
我唔知點講= =
總之,假動作(可有可無,令對手驚左先)+重拳(我自幼骨頭比平常人硬同埋大舊,聽醫生講話係因為鈣質太多= =)+速度(算係可有可無,但係爆發力唔可以缺少)....
加上我D骨真係好硬,你打落來係你痛唔係我痛= =
回復

回復 57# ~蛇仔~

第一、我打人唔會外傷(除咗撞傷、跌傷或用詠春外),只受內傷,或使對手其根/關節自斷
第二、我雖瘦骨如柴,卻有158磅,我的骨子也不敗於你,但我不會選以硬碰硬,而用化勁,
除了柔勁、鳳眼拳、和連環寸勁化不了外,打我的力都如江河入海,消失的無影無蹤
再說,我唔鐘意同男性和醜女打,只愛同美女打,用身法滑去對方背後,背對背,作弄她,真是好玩^,^
而且我唔鐘意打傷人,因為無任何人有權損害別人,所以還是別動無妄的好!
回復

回復 58# tszyuloveyou
公孫兄弟,我比你更骨瘦如柴,我得125磅但係有187CM身高~
我都唔鍾意打人,只係有時候有D無聊人冇啦啦撩交打= =
真係明顯到你唔信,RECESS個陣,冇啦啦有條友同我講:「喂!同我隻抽!」Orz
老實講,即使對方先願同我打我都唔會答應,但係好多人都會叫我打下佢隻手掌,想試下我右拳D力...
P.S.OFF TOPIC好嗎= =?紙上談兵感覺好怪= =
回復

雖然之前想玩武當
但而家想玩極樂谷= =
回復

我諗住唔玩了!!!!!!!!!!!
回復