打印 上一主題 下一主題
收起左側

[原創] 唔使逼你地回,驚既話就回下啦!~~~~~~~~~~續集已加於第5頁~~~~~~~~

幾好,支持你.加油..
回復 支持 反對

回復 31# 的帖子

多謝晒,聽日出續集,記得捧場-v-!
回復 支持 反對

續集~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

大家都比條短信嚇度傻左,雞飛狗走甘離開學校,
而拎住隻血淋淋手指既同學就隨地甘扔走左,
但係岩岩發生既事只不過係前菜黎,
奇怪既事陸續有黎!

果3個同學返度屋企就發生左一件怪事,
就係果晚,3位同學同時收到一條短信,
""我都係唔要500蚊啦,我要既係你地條命,今晚我將會黎?""

3位同學係訓教果時,夢見自己唔見左隻手指,而個口不斷x出血黎,
最離奇既事就發生啦,個口慢慢伸左血淋淋既隻手指出黎,之後迅速甘穿插個心臟.(大家幻想下--)
係果晚之後,當佢地呀媽推開個房時,3位同學既屍體到掛係牆壁度,
而且張床上仲有隻血淋淋既手指.

而學校仲離奇,係足球場旁邊多左一棵近似柳樹既樹種,
d柳枝飄下飄下,比人一種死寂既感覺.
(原來柳樹生長既地方正是被扔既血淋淋手指之地黎)

係一個天陰陰既放學時間,一班同學行近球場正想踢波之際,
發覺人數岩岩好,但係冇人看守d野.
係e個時候,一位同學走過黎好人地幫佢地看守d野,
而佢地d野正是放係棵近似柳樹既樹種底下,
係天陰陰既天條底下,棵柳樹就睇上黎更加陰森恐怖.

過左冇耐,個天忽然落起大雨黎,d同學紛紛去拎返自己d野,
但係發覺銀包d錢唔見晒波,於是諗起幫佢地看守住野果位同學
但係果位同學已經不知去向.

一位唔見左大量金錢既同學就講啦,
""一定係佢做架啦,佢一定冇好過""
當最後拎野果位同學淋走之隙,有d野滴左係佢面度,
因為落緊雨既關係,佢冇發覺度果d原來係血黎!

係第二日既蕉早,又有幾架警車停泊係學校度,
而且大班同學圍觀甘棵柳樹.
""""""嘩.嘩.嘩""""""
幾位同學即時暈低,點解?
因為棵柳樹既柳枝穿插住一巨屍體,
心臟.手.腳.額頭都被灌穿左,
衣服上仲印有""還返條命比我""
而且d血一滴一滴甘滴落地下,
地上出現一灘血灘.

果位同學係邊個??
經校方確認後,證實係呂榮同學!
佢係邊個?
佢就係蒙面打劫肥仔果位人兄.

係足球場既右邊課室,學校相傳有鬼故果間,
一位背向足球場既同學正係度冷笑........

係果日校方即時掘走棵柳樹,發現一隻手指纏住d樹根,
同時學校晚上不時傳黎一陣陣慘叫聲....................

完=.="" 都係果句,驚既話就回啦,比d評語我呀-,-,睇下有咩地方改進-v-!
回復 支持 反對

續集唔恐怖,都係第一集恐怖d~
回復 支持 反對

有d模糊混亂
加油..作多d
回復 支持 反對

你型容可以令人讀者帶入故事既情節就可以做到最恐怖既氣氛......
最好就係叫d人係夜晚睇同打字可唔可以生動d
回復 支持 反對

原帖由 斬真狼牙 於 5-7-2008 17:36 發表
你型容可以令人讀者帶入故事既情節就可以做到最恐怖既氣氛......
最好就係叫d人係夜晚睇同打字可唔可以生動d

=.=你做乜引用人地地回覆呀=.=
e位會員...................

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

樓主
我都睇過似曾相識既書
唔知係咪你睇
跟住就原創
內容好似係個女仔戀失(?)
跟住去酒吧 識左班fd
跟住就約埋講鬼故 -,-