查看: 22808|回復: 228
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 有關gunz技術的問題,可以於此post問,老手幫手答(於4月4日更)

我見壇好多問題,分散曬,好多都係同一個問題,
但係又有好多唔同post問,,家下開一個post教你地,有問題係呢道問
老手幫手係道答啦!
我電池唔算pro,但係普通問題都可以幫到手

Butterfly-Step (BF)
跳->衝>砍>砍>防...重覆

Flash-Step (FS)
跳->衝>斬>槍>刀

Half-Half Step (HHS)
跳>前衝> 斬> 禁住MOUSE> 換槍>跳多次> 在用刀的情況下前衝> 槍會射> 轉換槍械武器

Slash Shot (SS)
跳>前衝>斬>轉槍>射>轉劍

新手技巧:
回復

原帖由 橘電池 於 2007-3-6 20:37 發表
我見壇好多問題,分散曬,好多都係同一個問題,
但係又有好多唔同post問,,家下開一個post教你地,有問題係呢道問
老手幫手係道答啦!
我電池唔算pro,但係普通問題都可以幫到手

Butterfly-Step (BF)
跳->衝 ...

我想問呢.......slashshot衝果陣係唔係要4個方向都要熟晒ga.....我覺得向左衝果陣好難禁下一個step
同埋slashshot洗唔洗連續用先有用ga???&佢ge真正用途係咩??....
回復 支持 反對

SLASHSHOT簡稱SS

4方向熟習是一定要的 因為如果只用到一個方向 用多幾次人地唔洗AIM你都知你落點
如果覺得難禁就要試下改KEY位  如果只係唔熟習就多練啦  

唔一定要連續用既你可以簡唔中一下SS 再用BF遊下街再SS咁樣
連續用的話又要快又要準 對新手或玩慣一D慢D既槍GAME例如CS咁你會比較難上手

真正用途就係一路射一路避
回復 支持 反對

=.=''我唔想再講了= =''我唔會再打文了
回復 支持 反對

ss係一定要熟,如果你唔熟,一係改key位,一係就練左前後左右先,咁樣係有幫助
但key位一般唻講,都好岩位,除左轉槍劍位置之外
係咪你個key位有問題?
洗一洗佢好d,我之前試過,w制唔得,跟住睇下咩事,原來只係有野阻住左

[ 本帖最後由  於 2007-3-8 07:34 編輯 ]
回復 支持 反對

ss 唔熟唔洗練其他野
回復 支持 反對

我想問11LV用咩手槍最好(我買左把X2既36攻手槍 6XX$ 射得好鬼慢)有咩好介紹呢?
另外...11LV係11-20LV個SER好難玩- -
我依家有既裝:
有3 有庫 有手套 有鞋 有手榴彈 有+HP 有1把機槍既物體X2(128顆彈新手區好多人用過隻 40$既)
有1把12顆子彈既槍 射3下保彈1次($200既 0LV用) 有1把36攻手槍X2既($6XX) 有1把2千蚊火箭炮

唔該我呢D裝有咩野要變更呢?
回復 支持 反對

最好用雙散彈=傷害的保證
用機槍射lag怪有排射
帶手榴彈 雙散彈 劍

唔好用手槍 對ping高會射極唔死 而且用一d高速動作 會大大減低hit率

唔理你玩cs個類\慢/槍game有幾準都好  用gunz玩法都一定有影響
回復 支持 反對

手槍唔係唔好用,只係你唔熟,你係唔會識用,而且老手用手槍係會好過用breaker,因為breaker一粒彈都叫hit,而手槍的hit係一定中曬,扣對手一半hp,除飛佢真係好lag,唔係ge話,都一定係中
igunz平均都係300ping以下,除左條友係道dl野,唔係都唔會過300
nagunz都只係平均200ping以下,
jgunz平均係90
sg人45~60
hk人10~30
鬼佬100~300
你個介指加hp不如轉佢做加ap啦,因為扣ap先再扣hp,咁你多d ap,可以大大減低扣hp的情況
大炮係冇咩機會會用到嫁,
回復 支持 反對

不過如果俾手槍(左輪)射中係-hp先
回復 支持 反對