樂古Nakuz

標題: 咩職最好 [打印本頁]

作者: chankaming0822    時間: 21-11-2011 19:25
標題: 咩職最好

想玩,但唔知用咩好 -3-
作者: jimmg12    時間: 21-11-2011 19:59

最好用,實用既往往都好悶~.~
劍聖破霸體能力好,有1招加傷技
傭兵有減傷,加攻,加霸體BUFF

魔導控場
元素純DPS

賢耆多防技,有得拉怪
祭司控場,補血補BUFF

箭神純DPS
遊俠全部職入面攻速最快

學者放野幫手打,1個人=2個人既輸出

睇下你自己中意D咩黎玩比較好D....
作者: 落難軍人    時間: 21-11-2011 20:36
最好用,實用既往往都好悶~.~
劍聖破霸體能力好,有1招加傷技
傭兵有減傷,加攻,加霸體BUFF

魔導控場
元素純D ...
jimmg12 發表於 21-11-2011 19:59

元素要再分2種啊~.~

二轉計
火元素超高屬性輸出
冰元素高屬性輸出 , 冰技扣水抗 , 冰技提升傷害
加埋冰元主要屈冰凍 (冰凍狀態下受到傷害乘1.5倍)

如果屈冰計 冰元素輸出唔會低過火元幾多
但冰凍就係全隊輸出都有效果

魔導 :
暗魔 , 中上輸出 , 破僵高 , 半控場

光影 , 中上至高輸出 , 加傷害
作者: 尐籽:$    時間: 21-11-2011 21:07
如果我話牧職最弱
你會吾會信我-3-?
作者: 落難軍人    時間: 21-11-2011 21:43
如果我話牧職最弱
你會吾會信我-3-?
尐籽 發表於 21-11-2011 21:07

如果我話牧職最強
榱主會信邊個;P
作者: 尐籽:$    時間: 22-11-2011 16:18
回復 5# 落難軍人

你恰人既/_____\
作者: 筋肉baby    時間: 23-11-2011 18:15
回復  落難軍人

你恰人既/_____\
尐籽 發表於 22-11-2011 16:18

打佢囉
作者: 日行一貼    時間: 23-11-2011 22:31
chankaming0822 發表於 21-11-2011 19:25

千其唔好玩法師就得嫁啦~_~玩蘿莉啦 宜+蘿莉谷 就連牧師都就黎唔夠佢勁 當出埋另外一個1轉 牧師都收p嫁啦~_~
時空唔好玩 好鬼弱勢 元素都唔好玩 雖然宜+好勁 但好快又會改番嫁啦~_~我己經睇穿左橙子哩龍野~_~元素一時改勁呃你玩呃你比d裝落去 好快又改番廢~_~
和階的最多係佢嫁啦~_~ 叫顯卡殺手+和階女王 岩嫁啦~_~
弓手職都唔好玩啦~.~ 游俠都仲有保值 點下修pvp都仲係咁勁秋
玩蘿莉 牧師 對的啦~.~以後組隊牧師+蘿莉~
作者: 神人打手    時間: 26-11-2011 01:37
千其唔好玩法師就得嫁啦~_~玩蘿莉啦 宜+蘿莉谷 就連牧師都就黎唔夠佢勁 當出埋另外一個1轉 牧師都收 ...
日行一貼 發表於 23-11-2011 22:31

羅利 同 牧師既定位都唔同 點解 出左第戈1轉 牧師就收皮? (求解釋
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 01:42
羅利 同 牧師既定位都唔同 點解 出左第戈1轉 牧師就收皮? (求解釋
神人打手 發表於 26-11-2011 01:37

當蘿莉出埋另外一個1轉 秧師真係收P嫁啦= =
因為那是牧師+元素的化身/.\
我唸以後組隊 炮擊之星 機甲司令 元素系鍊金士 狀態系鍊金士得嫁啦= =
我見到有個技能 係可以讓隊友復活 睇落冇可能
但係鍊金術士最勁就係令人復活=.=這是禁術
有咁既可能都唔會有問題-.-
不過就算冇復活 睇落去都好屈機=.=
宜+蘿莉都好勁啦-.-
作者: 尐籽:$    時間: 26-11-2011 08:21
回復 10# 日行一貼

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... p;extra=&page=1
之前己有post
學者敗訴
作者: 神人打手    時間: 26-11-2011 10:51
當蘿莉出埋另外一個1轉 秧師真係收P嫁啦= =
因為那是牧師+元素的化身/.\
我唸以後組隊 炮擊之星 機 ...
日行一貼 發表於 26-11-2011 01:42

如果妳咁講, 妳都可以收皮.0.
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 11:03
如果妳咁講, 妳都可以收皮.0.
神人打手 發表於 26-11-2011 10:51

你都係姐=3=
你話學者定位同牧唔同 咁你知唔知學者定位係綜合所有能力-.-
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 11:04
回復  日行一貼

之前己有post
學者敗訴
尐籽 發表於 26-11-2011 08:21

牧師仲要改勁天~我指官網出調查
作者: 神人打手    時間: 26-11-2011 11:06
你都係姐=3=
你話學者定位同牧唔同 咁你知唔知學者定位係綜合所有能力-.- ...
日行一貼 發表於 26-11-2011 11:03

0.0好聽啲咪妳咁講綜合所有能力。難聽咪樣樣野得半桶水。  其實學者主要定系位輸出/控場
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 11:09
0.0好聽啲咪妳咁講綜合所有能力。難聽咪樣樣野得半桶水。  其實學者主要定系位輸出/控場 ...
神人打手 發表於 26-11-2011 11:06

咁你覺得佢係綜合所有能力定半桶水=.=
佢半桶水都咁勁
作者: 神人打手    時間: 26-11-2011 11:17
咁你覺得佢係綜合所有能力定半桶水=.=
佢半桶水都咁勁
日行一貼 發表於 26-11-2011 11:09

有幾勁?輸出? (冇元素 咁勁  控場? (又未去到魔導既水準 減傷?( 夠唔夠傭兵黎呀?

學者可以坦? 學者可以補血?

如果妳真系覺得 距勁到可以取代其他職呢啲咪系妳既愚見咯
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 11:18
有幾勁?輸出? (冇元素 咁勁  控場? (又未去到魔導既水準 減傷?( 夠唔夠傭兵黎呀?

學者可以坦? 學者 ...
神人打手 發表於 26-11-2011 11:17

唔勁-,-? 輸出就冇元素直接咁打咁爽 你話d炮塔 唔勁-,-?
單刷巢穴 元素 學者邊個易d呀=.=
都唔知邊個愚見~
又講輸出 講肉盾丫笨=]
一定要輸出先勁@@?學者定位你都未搞清楚 你都識話佢係學者@@ 學者呀<<<轉職果果點講呀=]有話佢係超強火力咩=]
咁你有冇元素呀=] 同埋學者係控埸 好耶~比個good你 講輸出學者會比元素弱@@? 正囉輸出方面講0.0?
咁龍之谷一早係元素谷啦照你咁講=]
愚見@@?我唔跟你d愚蠢唸法就係愚見=]咩理論=]
oh 愚民呀 你地仲未明白學者會取替其他職的威脅v_v太冇警覺性
作者: 神人打手    時間: 26-11-2011 11:23
唔勁-,-? 輸出就冇元素直接咁打咁爽 你話d炮塔 唔勁-,-?
單刷巢穴 元素 學者邊個易d呀=.=
都唔知邊 ...
日行一貼 發表於 26-11-2011 11:18

算喇。http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... p;extra=&page=1
妳自己慢慢睇   ( 妳玩過哂依家所有18職未呀  玩過妳就知之間既差距
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 11:26
算喇。 ... p;extra=&page=1
妳自己慢慢睇   ( 妳玩過哂依家所有18職未呀  玩過妳就知之間既差距 ...
神人打手 發表於 26-11-2011 11:23

你貼條咩link出黎@@?
祭 劍聖 游俠冇玩過40lv~50lv的 其他都玩過@@
咁你玩過未呀@@?
我學者單刷緊巢穴果陣 我其他職明明高攻擊過學者 都冇學者咁易可以無死囉~
作者: 神人打手    時間: 26-11-2011 11:30
你貼條咩link出黎@@?
祭 劍聖 游俠冇玩過40lv~50lv的 其他都玩過@@
咁你玩過未呀@@?
我學者單刷緊巢 ...
日行一貼 發表於 26-11-2011 11:26

自己拉番上11樓睇。 妳學者可以單刷巢快過其他職。只系妳有機械人,可以做到持續性既輸出, 我就系玩過先知距地既差距;P
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 11:35
自己拉番上11樓睇。 妳學者可以單刷巢快過其他職。只系妳有機械人,可以做到持續性既輸出, 我就系玩 ...
神人打手 發表於 26-11-2011 11:30

你都識講有機蟹人=] 米勁囉^_^
你後輾一d低lv既巢穴就緊係元素快嫁啦@@ 但出一d勁d既巢穴 學者永遠都係最安全=.=
你打番d廢野緊係戰士哩d跑的快-.- 元素清怪快-.-開荒你睇下邊個勁d@@
劍聖元素得既學者都得0.0 同埋快的幾多-.-? 但學者做到既其他職未必做到 你都係50lv打番50lv先覺得快 又或者50lv打40lv
唔係既都係學者勁-.- 安全 威力又比牧職高=]
同埋你都識講學者係持續輸出0.0 當然唔係話佢冇信間輸出@@
但我用學者單刷深淵 絕對比好多職易囉-.-裝備仲要係差過其他職
你都知幾多8人學者 打龍=3= 會有咁既現象 其他職會唔會--?
睇黎總有一日 牧師都收p--
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 11:41
睇黎你係唔明白 4隻學者果陣係幾咁勁
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 11:41
作者: 尐籽:$    時間: 26-11-2011 11:44
開荒職係4牧先岩0.0
作者: 神人打手    時間: 26-11-2011 11:45
日行一貼 發表於 26-11-2011 11:41

我唔系話學者廢 ( 我只系想同妳講 有啲職業 系學者取代唔到
作者: 日行一貼    時間: 26-11-2011 12:16
我唔系話學者廢 ( 我只系想同妳講 有啲職業 系學者取代唔到
神人打手 發表於 26-11-2011 11:45

咁我都唔想學者係最勁 不過如果所講果D鍊金技能真既話就一定取替埋牧+元素
因為宜+學者炮取替了箭神鴨和機蟹人代左戰士
炮塔+炸彈=代左唔少輸出 魔道更加自動比放棄唔洗取替--
作者: 日行一貼    時間: 29-11-2011 03:05
回復 26# 神人打手

話說你其實玩過幾多職0.0?有冇貼子睇下0.0
作者: 神人打手    時間: 29-11-2011 17:16
回復  神人打手

話說你其實玩過幾多職0.0?有冇貼子睇下0.0
日行一貼 發表於 29-11-2011 03:05

其實大部分既職我都玩過下 ( 唔系好勁0.0。

主職 玩聖騎士 " 版主都有叫過我發戈帖分享下 ,不過我就覺得有啲煩 所以 冇開到
作者: 落難軍人    時間: 29-11-2011 18:06
咁我都唔想學者係最勁 不過如果所講果D鍊金技能真既話就一定取替埋牧+元素
因為宜+學者炮取替了箭神 ...
日行一貼 發表於 26-11-2011 12:16

其實你自己都識講
橘子 (原廠?)刻意令元素現時勁遲下會下修返

咁你又確定蘿莉日後唔會弱勢返?.?

作者: 陰濕鬼    時間: 29-11-2011 21:08
千其唔好玩法師就得嫁啦~_~玩蘿莉啦 宜+蘿莉谷 就連牧師都就黎唔夠佢勁 當出埋另外一個1轉 牧師都收 ...
日行一貼 發表於 23-11-2011 22:31

牧師既地位永遠無可代替..
作者: 莔之小子    時間: 16-12-2011 01:15
點解冇蘿莉揀?.?蘿莉論組隊and單刷都係除牧職以外既神職,攻擊力又易推
pvp又係屈機職,連開盾元素都唔怕,比我揀我真係揀蘿莉都唔揀其他4職e_e
作者: 陰濕鬼    時間: 18-12-2011 09:21
點解冇蘿莉揀?.?蘿莉論組隊and單刷都係除牧職以外既神職,攻擊力又易推
pvp又係屈機職,連開盾元素都唔怕,比 ...
莔之小子 發表於 16-12-2011 01:15

我覺得冇戰士爽快既打擊感
所以我繼續玩戰士-___-
作者: 莔之小子    時間: 18-12-2011 16:59
我覺得冇戰士爽快既打擊感
所以我繼續玩戰士-___-
陰濕鬼 發表於 18-12-2011 09:21

我最近都係度練劍聖e_e不過練到34lv冇哂癮,仍然覺得蘿莉圍毆爽好多
作者: 鬼忍奪命    時間: 21-12-2011 23:24
作者: allec    時間: 2-1-2012 11:37
我自己係牧....
作者: ho_samson6729    時間: 10-1-2012 14:54
支持學者@@b
但學者冇得取代牧師.....

.
作者: tomtom213    時間: 25-1-2012 22:19
牧師既地位永遠無可代替..
陰濕鬼 發表於 29-11-2011 21:08

每個職業都有佢嘅獨特之處,我認為每個職業嘅地位都無可代替。
作者: 落難軍人    時間: 25-1-2012 23:42
每個職業都有佢嘅獨特之處,我認為每個職業嘅地位都無可代替。
tomtom213 發表於 25-1-2012 22:19

而家遊俠招爆發
基本上接近取代到魔導 -_-
作者: 尐籽:$    時間: 26-1-2012 09:15
回復 39# 落難軍人

魔導80% 遊50%仲差一斷距離0..0
作者: tonytonymei    時間: 26-1-2012 11:40
打龍冇牧=GG
作者: 落難軍人    時間: 26-1-2012 12:13
回復  落難軍人

魔導80% 遊50%仲差一斷距離0..0
尐籽 發表於 26-1-2012 09:15

一個44秒CD 仲要-50%動作
一個百幾秒

咁你話呢==...
作者: 尐籽:$    時間: 26-1-2012 13:52
回復 42# 落難軍人

加快速但輸出技未回好咪一樣冇用-3-
佢寫就百幾CD
但其實佢用時空果時會吾會可能加快左時空既CD呢(未試
如果係既話CD可能60幾秒
作者: tomtom213    時間: 26-1-2012 15:07
回復 39# 落難軍人
基本上接近啫,仲未係實際上。唔係嘅話,出一個職業都夠玩。
作者: jimmg12    時間: 26-1-2012 15:17
一個44秒CD 仲要-50%動作
一個百幾秒

咁你話呢==...
落難軍人 發表於 26-1-2012 12:13

DPS型 -CD同持續型-CD

同月光,劍鬥一樣好難得比= =
作者: 落難軍人    時間: 26-1-2012 21:32
DPS型 -CD同持續型-CD

同月光,劍鬥一樣好難得比= =
jimmg12 發表於 26-1-2012 15:17

唔明
遊俠招爆發係一下過 扣完一次CD就無 ?
作者: 落難軍人    時間: 26-1-2012 21:34
回復  落難軍人
基本上接近啫,仲未係實際上。唔係嘅話,出一個職業都夠玩。 ...
tomtom213 發表於 26-1-2012 15:07

我明白
只係遊俠招爆發改左之後
魔導地位的确係低左
仲要加埋冰女強勢左咁多
魔導地位又低了

回復  落難軍人

加快速但輸出技未回好咪一樣冇用-3-
佢寫就百幾CD
但其實佢用時空果時會吾會可能加 ...
尐籽 發表於 26-1-2012 13:52

想太多了

如果扣埋CD 2隻魔導咪長期時空
作者: jimmg12    時間: 26-1-2012 21:38
唔明
遊俠招爆發係一下過 扣完一次CD就無 ?
落難軍人 發表於 26-1-2012 21:32

魔導果個=爆發型遊俠持續型

魔導個-CD效果係大好多,但CD長(好似無限咁)
遊俠個-CD無魔導回得咁快,但CD唔長(魔劍技咁....)
作者: 落難軍人    時間: 26-1-2012 21:40
魔導果個=爆發型遊俠持續型

魔導個-CD效果係大好多,但CD長(好似無限咁)
遊俠個-CD無魔導回得咁快,但CD唔 ...
jimmg12 發表於 26-1-2012 21:38

好多時都會係遊俠好D咁.

好似魔導咁 一放個時空 條龍突然起飛左就88..
作者: jimmg12    時間: 26-1-2012 21:46
好多時都會係遊俠好D咁.

好似魔導咁 一放個時空 條龍突然起飛左就88.. ...
落難軍人 發表於 26-1-2012 21:40

咁就要睇放既時機OAO
作者: tomtom213    時間: 26-1-2012 22:44
我明白
只係遊俠招爆發改左之後
魔導地位的确係低左
仲要加埋冰女強勢左咁多
魔導地位又低了

想太多 ...
落難軍人 發表於 26-1-2012 21:34
冰女而家太勁喇……兩個一隊PVP足以屈殘人哋……
作者: 落難軍人    時間: 27-1-2012 02:54
咁就要睇放既時機OAO
jimmg12 發表於 26-1-2012 21:46

一個係隨手放得
一個係成日要等 -_-

所以話某程度上精神爆發好用D
作者: 落難軍人    時間: 27-1-2012 02:55
冰女而家太勁喇……兩個一隊PVP足以屈殘人哋……
tomtom213 發表於 26-1-2012 22:44

玩得好既
冰女都唔止一個打2個
作者: 勁人buk    時間: 28-1-2012 14:50
一定戰士,挽龍谷一定要挽技術,戰士動作快,你話蘿莉出招有冇咁快?蘿莉未出招就比戰士殺左la
作者: 月@v@墮天使    時間: 29-1-2012 15:02
其實老實講~
魔導地位真係低咗好多@@
如果唔係有干擾
時空係大團就晨早88咗~
不過我依然忠於時空^^
時空萬歲!
作者: andrew0309    時間: 31-1-2012 17:28
回復 55# 月@v@墮天使

魔導打龍已經淪為加速器
好彩就好彩在無論碾壓定開荒,魔導仍可以佔一席位
畢竟精爆效果未夠大令補血技數秒CD完拎黎救命
只能夠講時干補命輸出兩相宜(PS.魔導命根)
作者: allec    時間: 11-2-2012 00:38
牧,玩十字
作者: koex007    時間: 14-2-2012 23:16
牧師啦-.-
如果羅利可以取代牧師既
咁試下打龍冇祭同賢.換2個羅利.好快就知道羅利可唔可以取替牧師.
作者: killer2137    時間: 17-2-2012 18:30
用牧師 啦 ~~ 好用
作者: jockeylo    時間: 8-5-2012 19:55
chankaming0822 發表於 21-11-2011 19:25

古代人最好
作者: jockeylo    時間: 8-5-2012 19:57
一定戰士,挽龍谷一定要挽技術,戰士動作快,你話蘿莉出招有冇咁快?蘿莉未出招就比戰士殺左la ...
勁人buk 發表於 28-1-2012 14:50

蘿莉唔係可以召喚D野架咩
作者: arnold0625    時間: 11-5-2012 23:17
以前 玩開國服 唔知D名一唔一樣
法師有元素同魔導
元素有火水 火係高輸出 水輸出+疊冰(留意怪身上既冰 有既話你打隻怪既傷害係幾倍幾倍咁增加 呢個多數係冰靈既功勞)
魔導有時空同埋黑暗 係我眼中依然係加速 控埸
劍有劍聖同戰神(呢邊點叫我未知)
劍聖分兩種 劍皇(物劍)同月領(魔劍 )
個人覺得物劍岩PK用 魔劍平衡少少打圖PK都OK
戰神 狂戰同毀滅
SORRY冇研究 就係知道打海龍果陣吹條尾條龍果下旋轉龍息會減19倍傷...聽講戰神係偏輔助既職業
弓手 箭神同游俠
箭神又有分魔攻物攻 不過講真輸出都係好好睇既 不過國服入面唔係好受歡迎 我玩果隻係暗長弓 輸出唔差
游俠 風行者 影舞者 冇咩分別 風行偏DD打圖 影舞偏DDPK 兩個都係小加速 記住係近身 靈活度好高
到我玩開既牧師 祭司同賢者 可以詳細少少
祭司分左雷神同聖徒
雷神:控場一流 一招沖撃流走遍天下 清群怪係最快既職業 又可以回血又可以加BUFF 技能夠氣派
聖徒:回血加BUFF 神聖盾(聽講出60LV好勁)  
注意 兩個要求唔同 聖徒係純堆魔攻 雷神要先堆魔攻然後爆撃之後再係光攻 不過係呢個時代(相信大家都明) 又有邊個會煩 S裝5屬性付魔
賢者 聖騎 十字
聖騎追求堆血 堆防黎引怪
十字高輸出 多段傷害 都可以引怪 如果係我玩我會準備兩套裝
學者唔講啦 之前4職業既一個平衡點黎 學者係勁 但係單單用某方面黎同人比就邊個都唔夠比
我只識玩物攻 值得一睇既技能 生化導彈
介紹係咁多 玩呢隻遊戲日子仲淺 見解唔多 你揀完玩咩我可以再深入教 希望可以幫到你
作者: 死靈騎士A    時間: 23-5-2012 16:49
雖然冇玩過,不過覺得弓箭手應該好型^^
作者: ckk1993    時間: 12-6-2012 22:55
遊俠
全部職入面攻速最快
作者: iloveukissb    時間: 25-6-2012 15:30
箭神pvp較差 旦係打boss (海龍/綠龍)有一定ge輸出.....我自己刀係箭神仲要廢裝果隻... 只要跑位熟其實輸出刀唔係廢....旦係pvp只能靠引道箭打xd
作者: abc123123139    時間: 25-6-2012 18:34
我覺得元素好D,純攻擊,打PVE OR PVP都有用
作者: deepoxod77    時間: 10-7-2012 13:07
牧師啦血勁唔易死算好-.-
作者: 此花為它開    時間: 1-8-2012 16:56
這遊戲也太悶了吧。。現在都不玩了。現在玩霸姬傳了。求大夥們一起組隊啊。
作者: tomtom213    時間: 1-8-2012 18:57
這遊戲也太悶了吧。。現在都不玩了。現在玩了。求大夥們一起組隊啊。
此花為它開 發表於 1-8-2012 16:56

咩Game嚟架。
作者: 募傳失玄弓    時間: 4-9-2012 19:57
弓箭手
作者: edward817    時間: 7-12-2012 13:10
牧師基本上組隊需求都大d  不論坦定奶  都有一定市場
作者: rudekiller    時間: 14-1-2013 00:53
其實各有各長處, 在於你會用不~
作者: 鬼神乂子龍    時間: 17-1-2013 15:56
弓箭手..本人遠攻比較強~
作者: sean90008    時間: 18-4-2013 12:38
雖然實際上我主要是玩牧師
可是魔法師玩起來還是比較爽XD
作者: tokin999    時間: 27-4-2013 19:11
我投弓手,其實每個職業都玩過,老實說還是牧師最強!!
作者: spb77041    時間: 7-5-2013 09:02
。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。蘿莉
作者: CKYuk717    時間: 19-6-2013 22:24
緊係戰士啦 PVP連技爽
作者: marmotecoo    時間: 17-7-2013 14:19
感覺魔法到哪裡都是親兒子。。
作者: roompklee    時間: 20-7-2013 12:34
弓箭手
作者: allwind    時間: 25-7-2013 20:13
喜歡的就是最強啦,我最愛弓箭手!
作者: 8r7d3j5c    時間: 25-9-2013 01:13

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle55sww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2