樂古Nakuz

標題: [原創]Wifi USB手指的設置及網路遊玩教學 [打印本頁]

作者: 蒼海    時間: 19-3-2008 19:23
標題: [原創]Wifi USB手指的設置及網路遊玩教學
本帖就是要介紹如何透過互聯網實現PSP連線對戰的教學
一隻好遊戲如果欠缺了連線的對像,,樂趣也大減了呢
所以想增添樂趣的朋友們就要留意喔!
本帖內容:
#1 介紹及需求
#2 wireless usb及電腦端的設置
#3 xgamezone的安裝、設置及使用教學
#4 xlink kai的安裝、設置及使用教學
#5 FAQ及其他指引

介紹:
PSP最大的特色就是能進行無線多人對戰
現在可以透過Wifi usb 手指就可以安坐家中與網友共同遊玩
好! 教學開始!
xgamezone的優點:
1. 集中是香港人和中國人使用
2. 理論上設置較簡單
3. 個人認為較穩定
4. 有中文及英文版本
xgamezone的缺點:
1. 玩家通常只集中在熱門遊戲的區域
xlink kai的優點:
1. 全球玩家都會在這平台玩
2. 可供其他遊戲機連線遊玩
3. 區域中有分地區語言(如繁體中文區和日文區等)
4. 雖然仍是集中在熱門遊戲區域,但玩家偶爾也會到其他遊戲區
xlink kai的缺點:
1. 理論上設置較xgame麻煩
2. 只有英文版(雖然有中文beta版但不完全)
3. 系統的缺憾是不說話會自動關掉..所以要間中說話

需求:
1. 能上網的電腦一台(XP/VISTA*)
2. wireless usb 手指
3. PSP及一隻能多人連線的遊戲(範例為mhp2)
*VISTA未必能完全對應..所以笑O最穩當的

標題: Wireless usb的設置
無線網卡對應列表:
Buffalo
WLI-CB-G54 (PCMCIA) - conflicting success reports
WLI-CB-G54S (PCMCIA)
WLI-CB-G54L (PCMCIA)
WLI-CB-AG54 (PCMCIA)
WLI-USB-KB11 (USB)
WLI-U2-KG54-AI (USB) - conflicting success reports
WLI2-CF-S11 (Compact Flash Card)
PLANEX
GW-NS11X (PCMCIA)
GW-NS54G (PCMCIA)
GW-NS54GM (PCMCIA)
I/O DATA
WN-B11/USB (USB)
D-Link
DWL-122 (USB)
DWL-650 (PCMCIA)
Microsoft
Microsoft MN-720 (PCMCIA)
Linksys
WMP54GS (PCI) - some problems with hosting apparently *UK/US version*
WPC54GS-JP (PCMCIA) *JAPANESE version*
PC with WiFi
Sony VAIO PCG-U101
Dell Truemobile 1300
HP Pavilion ZE4908US (Broadcom 802.11b/g)

一隻wifi usb手指的價格十分便宜
常見的品牌有PCI/WIFIX/wifi link
Wifi link 約160~180
WifiX約2XX
普遍來說,,只需200元就能入手
買回來以後
請先按照說明書的指引設定wifi usb手指
而以下為本人認為必做的做法

↑XP:先到控制台→網路連線

↑Vista: 網路和共用中心→管理網路連線

↑點選你的無線網卡→按右鍵→內容/ 變更這個連線的設定

↑在下面點選Internet Protocol(TCP/ IP),,再按內容

↑Vista的請選擇Internet Protocol Version 4(TCP/ IPv4),,此外不要勾選Internet Protocol Version 6(TCP/ IPv6)

↑點選"使用下列的IP位址"
↑IP位置輸入:192.168.0.1
子網絡遮罩輸入:255.255.255.0

↑再按確定

↑之後開啟裝置管理員/ 直接按設定
打開"網絡介面卡"再點選(你的無線網絡卡),,再按右鍵,,按內容

↑按進階→PSP Xlink Mode→右邊的數值選"ENABLE"
最後按確定,,基本設定完成
=====================================
好! 換軟件介面的設定!
[attach]229869[/attach]
在畫面右下角開啟

[attach]229870[/attach]
選更多的設定

[attach]229871[/attach]
按圖更改一般連線設定
最重要的是網路連接型態,,認證模式及網路連線加密
更改完後套用
然後按進階設定

[attach]229872[/attach]
勾選CAM及PSP X連結模式吧
完成後直接關閉視窗則可

標題: xgamezone的安裝、設置及使用教學
當設定好了你的wifi usb手指以後
就開始安裝平台軟件
請到www.playxgame.com下載程式及註冊帳號
然後再進行安裝
vista安裝前指引

↑ 先按右鍵→內容

↑ 相容性標籤下選擇以XP的相容性及以系統管理員身份運行安裝程式

↑ 如不能勾選以系統管理員身份運行..就可以按右鍵→"以系統管理員身份執行"
此時會彈出UAC確認要運行安裝程式..按確認就罷了(我沒有的原因是關掉了UAC)

↑ 然後就是不用動腦子的安裝

↑ 安裝完成後,,啟動xgamezone(vista同樣以相容性開啟)

↑ 首次啟動會進行更新,,完成後按確定重新啟動xgame

↑ 重新啟動後確定

↑ Loading…

↑ 如果出現以下情況,,請到FAQ查詢

↑ 到了登入畫面..當然就要登入啦~

↑ 登入後在左邊按PSP圖示出入PSP區

↑ 按上面的選項,,再按連線
 藍色框的是用來做連接埠設定
  黃色框就是路由器的設定
沒事的話就按確定就可以嚕~

↑ 再到上面的另一個PSP圖示進行設定,,再按搜尋PSP

↑ 選擇用來連接PSP的無線網卡,,再按確定

↑ 此時請利用WIFI USB手指附帶的軟件連接PSP(當然PSP要在遊戲中選擇WIF模式),,連接完成後..稍候一下就成功了!

↑ 此時會看到新增了介面卡和PSP位置..按確定完成設定

↑ 到你想玩的遊戲區,,並選擇房間
如果只想進房間玩..就按JOIN的綠色按鈕
如果你想另開一間新房間..就按HOST的橙色按鈕

↑ 進入房間後,,按”進入遊戲”

↑ 如果已經有人進入連線模式..數據接收燈會亮
如果你已經進入連線模式..接收PSP主機及數據發送燈會亮起
必須三顆燈都亮了才算是成功連線

Xlink kai的安裝、設置及使用教學
1. 先到www.teamxlink.co.uk 進行註冊及下載xlink kai最新版
2. 把xlink kai安裝,,完成後先進入kai config
3. 進行設置
Kai Port30000
Kai Deep Port30000
Enable PAT不用勾選
Launch UI勾選
Launch Engine勾選
Xbox Homebrew不用勾選
Follow PSP SSID勾選
Network Adapter選"Autodetect and lock"
Show dangerous NICs勾選
Default XTag帳號名稱
Default Password帳號密碼
Auto Login勾選
Close Engine AfterLoss of UI
Accept UI Connections FromLocalIP only

作者: 蒼海    時間: 19-3-2008 19:24
標題: FAQ及其他指引
Q: TP-LINK WN321G有方法上網玩嗎?
A: 當然可以!
請先移除原本的driver
再裝這個driver
這個driver可以使你的wifi usb能上網玩的喔!
設定與普通wifi usb無異..可參照上面
Q: Wifi link 的WL Utility在vista開不了?
A: 基本上網上的所謂教學不是太麻煩就是沒有用
所以我簡單地弄了點手腳
Vista開WL Utility時會彈出了一句”Wifi link is controlled by Windows Zero Configuration”
其實解決方法很簡單

先到控制台\系統及維護\系統管理工具\服務

找一個WLAN AutoConfig並停止

再開啟WL Utility就成功了!

FAQ:
Q: 為何在xgame Loading時出現了一句”設置Upnp對映連接埠時發生問題”?

A: 基本上不需要理會..若是透過路由器上網的話,,可在路由器設置頁的UPNP中選擇開啟及把xgame的2個監控連接埠都新增到路由器的允許列..最後電腦端亦要允許Upnp裝置..並勾選黃框中的2個項目

作者: 緋雪千夜。》    時間: 20-3-2008 20:42
好 詳 細 呀 @@V
要 上 網 對 戰 係 唔 係 一 定 要 用 U s b 架 ?
如 果 我 唔 用 u s b 得 唔 得 架 ?
作者: 蒼海    時間: 21-3-2008 14:06
原帖由 緋雪千夜。》 於 20-3-2008 20:42 發表
好 詳 細 呀 @@V
要 上 網 對 戰 係 唔 係 一 定 要 用 U s b 架 ?
如 果 我 唔 用 u s b 得 唔 得 架 ?

基本上一定要使用WIFI USB
但某些ROUTER亦會支持(但十分少)
作者: cheungchunyu    時間: 22-3-2008 23:39
我想問ROUTER 點整? 點睇支援到唔到?
作者: 蒼海    時間: 23-3-2008 12:07
原帖由 cheungchunyu 於 22-3-2008 23:39 發表
我想問ROUTER 點整? 點睇支援到唔到?

router能上xlink的真是少見..
記憶中只有Linksys的某型號才能上
而且本身的firmware不支持xlink/xgame
所以要自行更新firmware
作者: 內輪.鼬太知    時間: 23-3-2008 18:52
個監控連接埠禁左隨機產生會唔會有問題?!
作者: 絕影狂獅    時間: 24-3-2008 08:31
有冇簡單D@@
太服習了
有冇方法一插usb再連到
作者: 蒼海    時間: 24-3-2008 14:55
原帖由 內輪.鼬太知 於 23-3-2008 18:52 發表
個監控連接埠禁左隨機產生會唔會有問題?!

沒問題
但如果你是用router上網的話
請新增監控連接埠(TCP/UDP)
以便允許程式通過
原帖由 絕影狂獅 於 24-3-2008 08:31 發表
有冇簡單D@@
太服習了
有冇方法一插usb再連到

可以說沒-有
其實只是步驟而已! 步驟而已!
要SET的話根本沒有難度
又不用動腦子
照著抄就是了

作者: 麻油    時間: 29-3-2008 07:23
我想問下.如果照著上邊做可唔可以由秀茂坪連去青衣
作者: 蒼海    時間: 29-3-2008 20:21
標題: 回復 13# 的帖子
連到外國也可以
條件是你和對方都必須有所需的設備
作者: please12    時間: 11-4-2008 21:14
我整完佢都係話我   無線網卡不支援連接psp
但係我係家可以用psp上到網
help me
because我整左3日都唔得
我係想玩xgameszone
作者: please12    時間: 11-4-2008 21:17
仲有我係用WLI-U2-KG54-AI (USB) - conflicting success reports 上網
作者: bennylui    時間: 12-4-2008 01:40
太煩了-__-""冇興趣整
作者: 蒼海    時間: 25-4-2008 15:37
標題: 回復 16# 的帖子
這個要看本身有沒有PSP XLINK MODE
沒有的話基本上是不能的
當然也有個別例子,,但未必適用
作者: Keroro    時間: 25-4-2008 21:12
這篇文章看來我要手動置頂了 orz
作者: 蒼海    時間: 25-4-2008 21:43
標題: 回復 19# 的帖子
我應該在要求重發POST時順道要求置頂-_-"
作者: Keroro    時間: 26-4-2008 22:56
原帖由 蒼海 於 25-4-2008 21:43 發表
我應該在要求重發POST時順道要求置頂-_-"

置頂文係冇人睇的

所以手動算啦
tick 多一格姐..
作者: bennylui    時間: 27-4-2008 01:44
我想問xp用唔用到wifi手指??係咪一定要vista先用到-__-"?
我見你用vista整
作者: 蒼海    時間: 27-4-2008 12:49
標題: 回復 22# 的帖子
XP當然可以
只是我現在的主要用VISTA,,加上VISTA比較麻煩
故用VISTA示範
基本上設定與xp無異的
作者: 333222    時間: 27-4-2008 15:18
標題: 回復 21# 的帖子
置頂文我有睇架!!!^^
作者: 鬼皇龍馬    時間: 27-4-2008 15:24
樓主您好 ... 我係 vista 用 wifiX

我照足晒你咁做 , 但係都開唔到 WL Utility

淨係可以入 xgame 玩 ...

我想比 psp 同 iphone 上網呀 ... 請問應該點搞 ?

以前用 xp 都無問題
作者: superabby    時間: 1-5-2008 01:54
我想問Dlink係咪得兩隻型號ge??同埋我個路由器係Dlink,咁用其他手指得唔得

作者: =牙峰]]    時間: 10-5-2008 13:33
你好!
我係用visia既~
我用wifix同人玩mhp2g時,
成日都斷線.....係咩原因呢? (我係玩xgame的)
thx!=]
作者: 蒼海    時間: 10-5-2008 18:26
標題: 回復 27# 的帖子
提供的資料太少,,沒辦法幫到你太多
有可能的原因有:
1. CAM(Constant Awake Mode(錯字可能))沒有開
2. usb的電源不足

解決方法: 電源管理/裝置管理員中的所屬網絡卡/usb root要把usb裝置的電量調至最大/停用"暫停usb裝置"

暫時檢查一下吧,,沒有資料很難給你幫助
作者: =牙峰]]    時間: 10-5-2008 20:53
標題: 回復 28# 的帖子
那請問還要什麼資料呢?
作者: *Yo”威∼*    時間: 11-5-2008 04:24
[wireless usb 手指]係咩黎???     係吾係要去買嫁? 如果真係要去買咁要去邊到買?
作者: 。極﹏光。    時間: 11-5-2008 10:32
用router上唔上到xlink??我依加可以用router用psp上yahoo..= ="
作者: 蒼海    時間: 17-5-2008 12:25
標題: 回復 31# 的帖子
小部分能上
上網的話全部都可以
作者: superabby    時間: 24-5-2008 21:52
我都有#27果個問題但我搵唔到你講果個USB電源
作者: 毛百萬    時間: 27-5-2008 01:07
想問下!
我係用tp-link router型號(TL-WR340G)無線上網
平時拎psp都可以上到網的
如果我要同人連mhp2,係xgame度連
電腦要點樣set野
ps:我無wifi手指
作者: 蒼海    時間: 29-5-2008 17:02
標題: 回復 34# 的帖子
WR340G嘛....
抱歉! Xlink不能
作者: 毛百萬    時間: 31-5-2008 00:44
下..咁xgame可以嗎[[bao_29]]
作者: 蒼海    時間: 1-6-2008 17:51
標題: 回復 36# 的帖子
抱歉是不行的= =
我所指的XLINK其實包括了所有網上對戰用的平台
可能是不夠清晰吧
作者: 毛百萬    時間: 1-6-2008 22:24
o...咁係咪代表我一定要買wifi手指,
幾多錢到,同埋邊隻牌子,邊度買好3q[[bao_35]]
作者: khong987    時間: 2-6-2008 17:50
對不起,我沒什麼電腦的知識
(但如果你是用router上網的話
以便允許程式通過)
這個要怎麼做?
我個router係tp-link,我知tp-link果隻usb唔可以上xgame所以買左隻PCI GW-US54GXS
但係原全唔識set,原因有數個(其實好多個)
裝完之後有兩個無線網絡公仔係右下角,令我很頭暈:
唔知點解用tp link連xgame果陣就會彈(可能不能正常運作)果句野出尼
如果我停用tp link,再重新啓動,佢會連接倒第二個叫做(gigabyte)的無線網絡(唔知有冇串錯字)
用佢可以成功連倒xgame,但係佢ge信號強度低得驚人,一入game就會與其他人斷線
而且用用下佢會無啦啦變返tp link,根住就會與伺服器連接中斷

其實我都唔係好知自己講緊咩,但係見你ge電腦知識遠遠高過我,希望你可以幫倒我><
我真係好想上網玩,(買左成200蚊ge wifi手指玩唔倒,尼幾日都好down)
作者: 蒼海    時間: 2-6-2008 19:13
原帖由 kh可愛87 於 2-6-2008 17:50 發表
對不起,我沒什麼電腦的知識
(但如果你是用router上網的話
以便允許程式通過)
這個要怎麼做?
我個router係tp-link,我知tp-link果隻usb唔可以上xgame所以買左隻PCI GW-US54GXS
但係原全唔識set,原因有數個(其實好多個)
裝完之後有兩個無線網絡公仔係右下角,令我很頭暈:
唔知點解用tp link連xgame果陣就會彈(可能不能正常運作)果句野出尼
如果我停用tp link,再重新啓動,佢會連接倒第二個叫做(gigabyte)的無線網絡(唔知有冇串錯字)
用佢可以成功連倒xgame,但係佢ge信號強度低得驚人,一入game就會與其他人斷線
而且用用下佢會無啦啦變返tp link,根住就會與伺服器連接中斷

其實我都唔係好知自己講緊咩,但係見你ge電腦知識遠遠高過我,希望你可以幫倒我><
我真係好想上網玩,(買左成200蚊ge wifi手指玩唔倒,尼幾日都好down)

嗯....老實說我真的不太明白你在講啥- -
我想要先重新整理一下
1. TP-LINK到底是router(類似一個盒)還是wifi-usb(手指型)
2. 你在使用那一隻手指上網,,那一隻手指xgame?(2者有分別)
3. 解釋一下「用tp link連xgame果陣就會彈(可能不能正常運作)」這一句(例如在那裡彈出..什麼時候彈出)
4. "gigabyte"無線網絡是你還是別人的? 用作上網?
5. 「無啦啦變返tp link」是指由"gigabyte"這個ssid轉為連接一個名叫"tp link"的接點嗎?

暫時只有這堆問題了= =
原帖由 翊Muk|| 於 1-6-2008 22:24 發表
o...咁係咪代表我一定要買wifi手指,
幾多錢到,同埋邊隻牌子,邊度買好3q[]

我推介wifi-link
反正便宜又好用
預算170~180元
到一般有賣psp週邊的地方都會有的了..

作者: khong987    時間: 3-6-2008 15:53
1. TP-LINK到底是router(類似一個盒)還是wifi-usb(手指型)
:tp-link係router(一個盒咁o既)
2. 你在使用那一隻手指上網,,那一隻手指xgame?(2者有分別)
:我用跟tp-link的usb手指(都係叫tp-link)上網的
3. 解釋一下「用tp link連xgame果陣就會彈(可能不能正常運作)」這一句(例如在那裡彈出..什麼時候彈出)
:就是你第一頁所說的情況
4. "gigabyte"無線網絡是你還是別人的? 用作上網?
:就是不知道是說的
5. 「無啦啦變返tp link」是指由"gigabyte"這個ssid轉為連接一個名叫"tp link"的接點嗎?
:無錯,就是這樣啦..............................
作者: khong987    時間: 3-6-2008 16:42
忘記了說,玩xgame的usb手指是用pci GW-US54GXS ,上網則用tp-link,希望你幫倒我...
作者: 蒼海    時間: 3-6-2008 19:33
原帖由 kh可愛87 於 3-6-2008 16:42 發表
忘記了說,玩xgame的usb手指是用pci GW-US54GXS ,上網則用tp-link,希望你幫倒我...

「請善用編輯功能」
首先把你要用作上網的手指連接到router的所屬ssid
並設定做一般連線的目標(意思大慨就是習慣連線到router所屬的ssid)
pci手指作玩xgame用(一個是發送訊號,,另一個是接收訊號,,所以應該沒抵觸)
然後把router和手指都set好了以後
再按照FAQ的指示把選項勾選和新增TCP/ UDP連接埠
防火牆亦建議先關掉
以免阻礙到XGAME運作
作者: °◆涼粉ξ    時間: 19-6-2008 13:00
嘩...好詳細呀
不過會唔會好易斷線?
作者: zzz去zzz    時間: 21-6-2008 08:28
原帖由 °◆涼粉ξ 於 19-6-2008 01:00 PM 發表
嘩...好詳細呀
不過會唔會好易斷線?

會不會很易斷線都是看網路供應商和wifi手指的品貨 例如和記用戶會常常斷線,wifi發射/接收訊號差

如果你要買的話,就先問問有經驗的人某某牌子買不買得過

本人會推介wifi link
作者: .小夜﹏    時間: 4-7-2008 16:28
但係我買左啦~~但係唔知係味psp上唔到~~玩唔到
你有沒網址可以俾我自己c呢
作者: 蒼海    時間: 4-7-2008 22:12
標題: 回復 46# 的帖子
要測試上網的話,,用PSP內置的瀏覽器
通常IP找到了以後..就自然能上的了
網址的話就www.google.com吧,,簡簡單單

但要測試網上對戰的話
就非上xlink kai/ xgamezone不可
作者: rory12342006    時間: 6-7-2008 17:31
1.我用wifi link洗唔洗set  lnternet Protocol同psp xlink mode Enable?

2.我用 xlink kai玩mhp2g要係psp到set auto 定ch1?係mhp2g到set auto定manual?
3.而家我打mhp2g見唔到人,但係xlink kai 都顯示係successfully,係wifi link 到信號品質同連線品質都係100%,點解都重係見唔到人[[bao_29]]
  (係唔係我set錯野)

作者: 蒼海    時間: 6-7-2008 21:23
1. 要
2. AUTO
3. 這個問題很少遇上,,我有時出入集會所才掉線
  最大可能是網絡質素..可能開了防毒防火之類吧..
作者: rory12342006    時間: 6-7-2008 21:56
標題: 回復 49# 的帖子
2.兩樣都要轉auto?

3.關唔關我用左router上網事?點解決?

作者: 蒼海    時間: 7-7-2008 09:47
標題: 回復 50# 的帖子
2. Yes
3. 我沒有在router特別set些什麼給kai
  不過你也可以試試在router開個連接埠給他
作者: rory12342006    時間: 7-7-2008 16:01
我都重係連唔到[[bao_29]]

1.有無野可測試部psp同wifi link 有無問題?

2.我玩xgame個時一出一入集會所就會斷左又好難接任,有時會見唔到人,有無解決方法?
作者: da44    時間: 8-7-2008 22:00
Q: Wifi link 的WL Utility在vista開不了?
所以我簡單地弄了點手腳
Vista開WL Utility時會彈出了一句”Wifi link is controlled by Windows Zero Configuration”

已經照足指示set了,但開WL Utility時仍然出現”Wifi link is controlled by Windows Zero Configuration”,請問要如何解決?

thx
作者: OvEr杰    時間: 11-7-2008 15:34
作者: o殺煞o    時間: 20-7-2008 15:26
wa好正喔@@係屋企都可以同人連線@@[[onion_73]]
作者: 傑雲    時間: 4-8-2008 10:18
我想問
我本身電腦用無線上網(router&手指)
咁我係咪要額外加多條手指作連接psp
但係咁樣會唔會有衝突???
作者: keung8626    時間: 10-8-2008 01:21
有冇人救到我呀....
我陪psp 上到無線基地台
但一轉左無線網洛卡psp 就上唔到..有冇人知咩原因呀
我隻手指 個名叫 tp-link wn 322g

作者: .小夜﹏    時間: 23-8-2008 22:32
但係我部psp唔知做咩上唔線
作者: 陳小奸    時間: 5-9-2008 19:51
我部p用到尼上xlink同xkai
但係上唔到網 -   -
用手機都係一樣上唔到..
到底點解- -
作者: mario0606    時間: 7-9-2008 20:20
所以我簡單地弄了點手腳

我無依句野,但都開唔到WL Utility,點樣解決?[[bao_29]]
作者: alvinwcwc    時間: 8-9-2008 16:39
TP-LINK(TL-WN332G)及psp連線問題

我是用TP-LINK(TL-WN332G)的,用的是windows xp

安裝TP-LINK(TL-WN332G)時,選了安裝tl-wn322g的碟中的E:\TL-WN322G\Win98_ME_2K_XP_X64\setup

之後安裝了TP-LINK(TL-WN332G)

之後右下角出現新的無線網絡的圖案,但說不能連線

之後我到了網路連線
作者: 火龍火焰    時間: 30-9-2008 18:38
我未買個wifi,真係唔係好明隻手指插咩入部電腦,晶片?咁部psp又無條
線連住,又點連呢,真係唔明!!
作者: 千層糕的召集員    時間: 23-10-2008 20:23
↑IP位置輸入:192.168.0.1
子網絡遮罩輸入:255.255.255.0

一改成呢兩樣野
就上唔到網
=_=
作者: jipiaosq    時間: 29-10-2008 08:14
作者: 『玩出我天地』    時間: 16-11-2008 18:23
[[bao_50]] 謝謝6大大的分享!
作者: rex0304    時間: 6-12-2008 22:59
點解我用psp上網會出現dns error
如題,有冇人可以幫下我呀-_-''
要點較先唔會咁...
作者: chuntz    時間: 23-5-2009 04:22
樓主~~
我跟你的步驟做到去你話(↑按進階→PSP Xlink Mode→右邊的數值選"ENABLE"
最後按確定,,基本設定完成)
之後的換軟件介面的設定我就唔知係邊度搵出黎~~

ps:我係用xp,用TP-LINK WN321G,還有的是dl了你的driver
作者: sum_pig    時間: 23-5-2009 12:43
十分好,希望加精
作者: JustWhat    時間: 13-7-2009 21:25
PSP度 已經照足晒去做 但佢話"ip取得已逾時"........請問即係點??
作者: 93698115    時間: 13-7-2009 23:41
多謝大大分享先    我而家去試下玩唔玩到先

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle55sww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2