打印 上一主題 下一主題
收起左側

[官方情報] 天龍八部3》神秘代言人正式公佈!9月12日全港公測!

有話大消息放個人出嚟做代言人咁就叫大消息GM你擺明玩晒所有天龍啲玩家調
回復 支持 反對

你叫爆機達,不如叫「作古老」咁衰相都可以做代言人,你講得啱,好多人識「你」條春咩,用你隻「後眼」睇下尚面 ...
bobo2810 發表於 8-9-2013 02:13

伍乞衣打手?
回復 支持 反對

伍乞衣打手?
東京熱狗 發表於 8-9-2013 17:44

一針見血
回復 支持 反對

你叫爆機達,不如叫「作古老」咁衰相都可以做代言人,你講得啱,好多人識「你」條春咩,用你隻「後眼」睇下尚面 ...
bobo2810 發表於 8-9-2013 02:13

巳經證明左你打機打得小,正係識打online game so sad
回復 支持 反對

老實說 不單止我不認識那個什麼所謂的達哥
我問過盟友-幫友-好友 沒個說識 還問返我轉頭
話時話 有些好奇 這個達哥真是咁出名???
回復 支持 反對

話時話 有些好奇  ...
lovekim2046 發表於 8-9-2013 22:09

轉香港網絡大典

達哥原名林慧韡林氏兄弟成員,畢業於香港大學,修讀中文及藝術[1],中學就讀於張祝珊英文中學。曾於TVB工作。早期因其聲線經咪高峰輸出後有如藝人劉以達,因此網民多稱他為「達哥」。(而近期聲線經新的咪高峰輸出後則有如藝人張達明、黃子華。)

「達哥」經常於JTV開台,直播其打機情況,並會以「陳近南」之名在高登討論區開post公布開台。他一邊打機一邊會作出評述,金句百出,惹笑非常,並會於開台完結前開台讀出各式潮文或唱找數歌,深受網民歡迎。

「達哥」在2012年中開始受高登討論區以外的網民留意,越來越多人登入其JTV觀看他打機的直播,相關搜尋字眼更曾一度登上雅虎香港首頁。然而,「達哥」成名之後開始有高登仔抱怨人流太多,當中煩膠數目大增,阻礙打機氣氛之餘,巴打亦未能如以往般可一邊觀看直播一邊與「達哥」於聊天室交談。[2]另一位YouTube用戶伍公子指「達哥」粉絲現多為小學雞,會影響「達哥」出品質素。

回復 支持 反對

話時話 有些好奇  ...
lovekim2046 發表於 8-9-2013 22:09

借問聲,你今年幾歲
回復 支持 反對

你話佢咁出名天龍大大部份冇人識佢,唔通全天龍玩家位位玩左幾個月游戲呀‘哗咁叫個呀婆出嚟做代言人,講佢糸英國二公主都得啦英國邊個唔識佢,糸人都識作古仔啦,自吹自雷
回復 支持 反對

你話佢咁出名天龍大大部份冇人識佢,唔通全天龍玩家位位玩左幾個月游戲呀‘哗咁叫個呀婆出嚟做代言人,講佢糸 ...
bobo2810 發表於 8-9-2013 23:34

而家個代言人得罪你全家咩 咁唔中意咪上g1投訴囉
回復 支持 反對

你話佢咁出名天龍大大部份冇人識佢,唔通全天龍玩家位位玩左幾個月游戲呀‘哗咁叫個呀婆出嚟做代言人,講佢糸 ...
bobo2810 發表於 8-9-2013 23:34

1999末期語癌
回復 支持 反對