樂古Nakuz

標題: 恭喜! 2008-1-17正式定為『香港楓之谷獨立日』!! [打印本頁]

作者: 風逝    時間: 31-12-2007 19:37
標題: 恭喜! 2008-1-17正式定為『香港楓之谷獨立日』!!
為了使台灣與香港楓之谷的所有玩家,更能集中於自己本地的楓之谷遊戲世界內,及由於香港地區的楓之谷(MapleStory)經 由香港遊戲橘子進行營運,與韓方原廠合約的規範下,所以我們會於1月16日將台灣與香港之連線分隔(分隔後香港玩家將不能連線到 台灣楓之谷),不但使大家可以更同聲同氣更加親切,無懼連線速度跟語言障礙,更能令香港楓之谷玩家集中在一起,打造一個與別不同 ,屬於我們香港人的楓之谷!

至於對於一直支持及持有台灣楓之谷帳號之超級粉絲,我們香港楓之谷當然不會忘記你們,只要你回到香港楓之谷建立角色,重投我們香 港楓之谷的懷抱。你就可以得到以下的超級補償大禮物。

角色級數經驗值加倍劵掉寶加倍劵I♥HK 頭巾
(隨機送出紅色、藍色、白色)
楓幣
1~9N/AN/A1個50,000
10~29N/AN/A1個100,000
30~4915天15天1個200,000
50~6930天30天1個300,000
70~8960天60天1個450,000
90+90天90天1個600,000

如果你是持有台灣楓之谷帳號之香港新手、老手、超高手,可於2008年1月17日維護後到香港楓之谷官網的回歸活動網頁登記有關 遊戲資料,我們就會依照玩家於台灣楓之谷帳號內,以最高等級的角色作出補償。所有補償會於逢星期四維護後,為已登記之玩家送出補 償禮物。興奮嗎?來不及要回歸香港一同投入我們香港楓之谷的大家庭嗎?不用急哦!有關登記及補償之詳情會於稍後的回歸活動中公告 。記得留意哦!

香港楓之谷–菇菇寶貝上

轉自https://event.gamania.com.hk/forum/index.asp?TID=57740

我本人認為橘子之做法不會對港楓有利好的一面,反而更會令更多玩其他板的港人憎恨橘子,甚至對橘子之遊戲產生厭惡,最終只會是令橘子得不償失(橘子佢推出這『補償』只是為了推高玩港楓的人)。另外橘子所提出的補償,不是以彌補玩家在其他板之付出。

橘子要我們玩家令夠接受的話,便要一視同仁,必須在所有板都推出補償,另外仲要提高補償額,以彌補我地對楓之谷的付出。

以下是我的建議:

.提高補償額度
.一視同仁,所有板一齊推出補償
.令讓玩家以有限度的情況下,令玩家在其他板的東西傳到港楓。

大家既意見如放上http://www.gamania.com.hk/hk2007aspx/eventIndex.htm

對於大家的苦處, 我是十分了解的
因為我在台版也有86的投賊在那.

但大家在論壇如何粗爆都好, 這也是事實
究竟都要封港ip, 所以為何不積極點面對?
此處不留人自有留人處.

發洩埋怨是可, 但請盡量文明.

根據nakuz壇規, 任何情況下的粗俗說話, 也是禁止的.
部分含粗俗話語的帖子已被扣分
如再犯者,將禁言處理

不過我想, 大家會自律,對吧

by霜

作者: 我係new手    時間: 31-12-2007 19:40
叫佢慳d啦 , ok ?
作者: cla991053    時間: 31-12-2007 19:41
叫佢收皮
我只係求unban所有版本封HKER的IP
不求咩補償
叫佢慳lun d
扣我分都係咁話

作者: 高斐    時間: 31-12-2007 20:19
原帖由 cla991053 於 31-12-2007 19:41 發表
叫佢收皮
我只係求unban所有版本封HKER的IP
不求咩補償
叫佢慳lun d
扣我分都係咁話

冇錯冇錯,gms同其他版既玩家都好慘,我辛辛苦苦gms玩到90幾lv,點知港楓一出就比人封埋,損失絕對唔會少過台楓既玩家,今次既方案對其他版既玩家十分唔公平,而賠償也無法彌補我地既損失,解封最實際。
作者: 魂~    時間: 31-12-2007 20:38
原帖由 我係new手 於 31-12-2007 19:40 發表
叫佢慳d啦 , ok ?

講得好

玩左年幾2年........

佢而加同我講封哂所有版本

淨係可以玩hkms= =

而加94lv祭司同7組雷鏢共同無哂= =
作者: 雞_KIT    時間: 31-12-2007 21:05
個d咁既獎品...有咩用- -..

興奮嗎?來不及要回歸香港一同投入我們香港楓之谷的大家庭嗎?不用急哦!

1d都唔興奮...-.-
作者: KFORUm.    時間: 31-12-2007 21:25
得罪都要講下..
這策略無非是挽留玩家不切實際的做法..
對佢公平.自己不公..令不公的玩家心中有刺,..會否減少人流是未知之數
.........................同公唔同區的無聊策略:lol :lol

要轉ser dd gift有鬼用咩

既然係同妁司..為什麼tms唔俾gift叫我地去玩尼????

係都要hkms出手先

作者: 笑呵呵    時間: 31-12-2007 22:06
最不想發生的事終於出現了
台版黑橘同時係官網度都有公告
2007年12月31日 海外連線異動公告

親愛的玩家您好:

因與韓方原廠合約的規範下,
台灣楓之谷遊戲伺服器將於2008年1月16日維護時調整線路,
海外地區連線將無法正常進入台灣楓之谷伺服器。
如造成您的困擾,敬請見諒!!!!

《楓之谷 工作小組》敬上

唔通hkms真係少人玩到咁-.-
要勁送加倍卷吸引人玩囧..?
作者: 牙俊俊    時間: 31-12-2007 22:39
嘩吾係阿..
香港獨立就要封ip
吾比人去台灣玩
咩回事先...
第幾次封ip阿...
橘子...hate u
作者: KFORUm.    時間: 31-12-2007 22:50
原帖由 =羊= 於 31-12-2007 13:39 發表

你知吾知?
香港的gm一直想香港的人流增加
佢地既目的達到了.恭喜!!!

人流多有鬼用. 一來增加server負載,二來增加白木(不要怪我直接)
玩家打成一片 與gm有講有笑..才是重要..
........以前見到gm第一時間會講hihihi gm 你好...
第2時可能.講gm唔公平啊..or 爆粗.. 轉channel... or 聲都唔都就走....p.s活動一定有人去==

extra p.s 點解 hkms唔怕我地玩第2d game..尼?

作者: leongkwam    時間: 31-12-2007 22:59
有冇搞錯啊
當年我想玩楓谷,
玩左唔夠2日,果陣突然話要封ip~~
雖然唔知點解有咁多人都玩到=.=
不過真是好唔公平!!
到家陣又再封...
(其實唔是有方法再連去咩?!=.=)
對hkms既我更加唔公平la!
家陣個ser少人,唔lag,冇人搶怪,
要是個計劃目的1達到,
咁我咪冇得一個人霸晒整個地圖升,
係出面等做pq咪還更加耐...
更加多人...
咁好多人既名次趺得好勁,
咁我咪個名次更加低?!
家陣已經少人玩,愈少人愈好=.=
等我第1名!
但是又唔想冇人=.=
家陣又唔是唔夠多人!
一開始國際版既MS,都是咁少人~
咁又可能令到玩開台版,又用開外掛既人
來到港版,再用外掛,做成不平衡既情況,
咁又可能多左好多呃點人士,來到hkms呃人,
咁又可能令到比人呃果個人傷心過度,自殺左...
會唔會太多廢話=.=
咁都是橙子令到我講左咁多野...
家陣係天空之城,你行周圍既10個地圖,都唔見有人~
他開既頻同ser又唔多,要咁多人來做?!
有唔是有準備,咁要封咩野姐,不如封左香港既ip,等香港人玩唔到hkms,咁等其他國家既人來玩la!
搞到我升慢左,就唯他是問!
真是好唔公平!
作者: 絕無戀    時間: 31-12-2007 23:07
原帖由 =羊= 於 31-12-2007 23:01 發表

不如封埋韓版xP"

ms汁埋=]仲好xD

作者: leongkwam    時間: 31-12-2007 23:18
點解冇人整私服嫁=.=
作者: =羊=    時間: 31-12-2007 23:27
原帖由 絕無戀 於 31-12-2007 23:07 發表

ms汁埋=]仲好xD

膠戀帶我升-....-
作者: 絕無戀    時間: 31-12-2007 23:28
原帖由 =羊= 於 31-12-2007 23:27 發表

膠戀帶我升-....-

轉hkms  xD?

@@..MSN 唔見你on過ga...
作者: [H]ckhk10    時間: 31-12-2007 23:49
我屌佢老母臭西
我玩左台灣3年都有 174lv 而家要封?有超級補償大禮物?屌
90+ 90天 90天 1個 600,000
值唔值我台版既20億身家啊 死仆街橘子
3年啦 而家每個星期要同台版既同伴打龍王
3年既感情 可以用物質償還? 我再屌
我聽日1月1號 同橘子開年

板主要扣請便
作者: leongkwam    時間: 31-12-2007 23:58
我相信,版主唔是無情既
他應該會開個區或帖比我地爆下粗或講下自己心聲...
最好是區la@@
作者: 高斐    時間: 1-1-2008 00:26
我地香港大把人在其他版升到三四轉,本人我都在gms升到90lv+,就係因為當日香港唔出自己既ser,而台版又封晒香港ip,搞到我要去玩gms,玩落先知外國gm處理事情係比香港既gm快,最起碼會正視問題,而本人認為香港gm只為賺錢,毫不理會玩家既感受,在楓之谷出左幾年之後先開ser,一味只係諗點樣搵多d人玩香港ser,賺多d錢,完全唔理我地這些因為幾年前冇香港ser而走去玩其他版既玩家既感受,我地付出咁多努力,到頭來一個唔該,一出香港ser就將我地咁耐既心血化為烏有,而家仲要整個「香港楓之谷獨立日」,最離譜就係只係賠償比台版既玩家,仲要賠得咁少,橘子係咪當我地玩其他版既玩家唔存在,我地唔係要你果少少賠償,只不過係要你地橘子果班所謂既gm做d野,同其他版既gm講下,睇下有冇得解封,如果唔係就無法挽回香港人對橘子既信心,到時候就只會令更多人憎恨橘子,杯葛橘子既遊戲,到時就更加賺唔到錢。

To橘子gm既一個問題:你地係咪想令更多人玩香港楓之谷?係咪想賺錢?
係想賺錢就唔該你地認真咁處理我地咁多玩家既訴求,咁先可以挽回我地對你地橘子既信心。

我要講既野係咁多,如果你地再唔處理我都冇辦法,港版我暫時都會繼續玩,不過暫時唔會比錢你地賺(買點數)。如果你地真係能夠改善到問題,我相信橘子一定會賺到錢。

我已同時把這些意見轉載於官方討論區。

作者: 遊俠翔    時間: 1-1-2008 00:55
[quote]原帖由 =羊= 於 31-12-2007 20:40 發表

超級補償大禮物?
30w?
我暈了
I
作者: cla991053    時間: 1-1-2008 01:03
#18講得好,完全認同

原帖由 高斐 於 1-1-2008 00:26 發表
我地香港大把人在其他版升到三四轉,本人我都在gms升到90lv+,就係因為當日香港唔出自己既ser,而台版又封晒香港ip,搞到我要去玩gms,玩落先知外國gm處理事情係比香港既gm快,最起碼會正視問題,而本人認為香港gm只 ...

根本一開始就有一個問題存在
就係hkms遲太耐先開
試諗下
如果hkms係台版出左無幾耐就出,
依家就唔會引起咁多其他版老玩家的不滿

其實,我都係台版玩到國際
不過都只係玩左一日台版唔算得d咩

不過我就真係好不滿
不是我玩MS,是MS在玩我
沒錯,這句話自從GMS ban左hk IP之後
就成日掛係口邊

唔好同柒橙講心血,佢地當你發嗡風
唔好同柒橙講友情,佢地只會懶有型
唔好同柒橙講點數,佢會同你講byebye

基本上柒橙只會當我地係一條水魚
佢唔會理玩家感受,一隻90+ 的人物 600k?
那我用一張盾攻卷買左佢ok?

最後
柒橙,你收皮啦
就算其他版ban晒HK IP,我都唔Q玩你個hkms呀
收檔番鄉下耕田啦!

作者: =羊=    時間: 1-1-2008 02:25
原帖由 遊俠翔 於 1-1-2008 00:55 發表

改得不錯..
看到我當場呆了5秒
過百想法
說了粗口就要扣分
希望會員在憤怒及無奈的同 ...

投票評分方法
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3204793&extra=page%3D1
作者: 牙俊俊    時間: 1-1-2008 03:08
實在太感動了..
死臭橘完全吾理玩家感受
只係掛住自己利益.
你個d賠償好巴閉阿..
罷玩阿依家..
依家hkms好小人比你管咩..
咁鐘意多人玩..個個都吾買點
你咪又係死..罷玩更死..
不如你正視下呢個問題仲好啦
引起公憤....wtf
作者: 【疾﹏風】    時間: 1-1-2008 09:28
30~49 15天 15天 1個 200,000
咁少- -
我有好多隻30~49啵- -
系咪比哂先- -
加上 都 補吾番
我系tw既辛苦- -'
同埋 d 台fd- -...
好多女/v\'
作者: 鏡花水月    時間: 1-1-2008 10:25
ban左就唔玩喇
又重新練過好累

有無人會用跳版 /  買代理 繼續玩架?
可唔可以教下我點用 ........
作者: =羊=    時間: 1-1-2008 10:43
原帖由 鏡花水月 於 1-1-2008 10:25 發表
ban左就唔玩喇
又重新練過好累

有無人會用跳版 /  買代理 繼續玩架?
可唔可以教下我點用 ........

下載左Easy2Game.Pro1.7先=]
下載點 ::: http://www.badongo.com/file/7117653

免費 I P 代 理 ::: http://www.ipfree.cn/    ( 要台灣的 , 運氣吾好就可能冇 , 有錢既就買代理啦=] )

教學 ::: http://bbs.766.com/viewthread.php?tid=1022756&extra=page%3D1
個論壇要登入就睇到.__.
ac : testip
pw : testip

作者: Shamantso    時間: 1-1-2008 12:10
依家咁樣咪幾好...
等玩家有自由選擇自己喜愛的ser 來玩= =
hk 版人流也算ok 啦, 等pq 唔洗點等, 打怪又不用跟人搶~~
而且外掛都十分之少~~
anyway, 集中所有玩家在hk 之前, 請橘子加強自己的ser 先啦~~
如果唔係到時個ser 負荷唔到死機我就真係笑比你睇 = =
作者: 勇敢武士    時間: 1-1-2008 12:21
雖然我冇玩GMS 但係6十萬又真係好似小左D  咁就冇哂D心血-.-
點睇都係全部轉哂黎香港SER先叫公平啦
但對HKMS又唔公平 所以話中庸之道就真係冇可能
所以話唔搞咪好囉  又唔會有咩蝕唔蝕

作者: 風逝    時間: 1-1-2008 12:41
我本人認為橘子之做法不會對港楓有利好的一面,反而更會令更多玩其他板的港人憎恨橘子,甚至對橘子之遊戲產生厭惡,最終只會是令橘子得不償失(橘子佢推出這『補償』只是為了推高玩港楓的人)。另外橘子所提出的補償,不是以彌補玩家在其他板之付出。

橘子要我們玩家令夠接受的話,便要一視同仁,必須在所有板都推出補償,另外仲要提高補償額,以彌補我地對楓之谷的付出。

以下是我的建議:

.提高補償額度
.一視同仁,所有板一齊推出補償
.令讓玩家以有限度的情況下,令玩家在其他板的東西傳到港楓。

請大家積極投票,有50人投我就把貼放到官方討論區。

作者: =羊=    時間: 1-1-2008 12:47
原帖由 風逝 於 1-1-2008 12:41 發表
我本人認為橘子之做法不會對港楓有利好的一面,反而更會令更多玩其他板的港人憎恨橘子,甚至對橘子之遊戲產生厭惡,最終只會是令橘子得不償失(橘子佢推出這『補償』只是為了推高玩港楓的人)。另外橘子所提出的補償 ...

我送晒d裝同野俾台灣fd嚕  0V0"
作者: 風逝    時間: 1-1-2008 12:57
原帖由 =羊= 於 1-1-2008 12:47 發表

送晒比人咪好lor,我對港楓已經不感到有希望,得閒學下你送晒d野比人先
作者: 我係new手    時間: 1-1-2008 13:02
原帖由 =羊= 於 1-1-2008 12:47 發表

咁快 .. 仲有十幾日-口- ..
我打算復活隻熊貓仔玩下算~

作者: 風逝    時間: 1-1-2008 13:05
原帖由 我係new手 於 1-1-2008 13:02 發表

仲有十幾日又點,十幾日後咪又係要封,這十幾日玩黎都冇用啦
作者: =羊=    時間: 1-1-2008 13:43
原帖由 我係new手 於 1-1-2008 13:02 發表

今日2:00~6:00有雙經..你慢慢玩啦xD"
作者: pk78457845    時間: 1-1-2008 13:45
囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧
作者: 愛YUI迷    時間: 1-1-2008 14:39
咁岩我twms升到30lv就出hkms-.-"
可能有賺^___^
不過
對90lv+升上既人真係好吾公平

希望大家支持90lv+以上的玩家
一齊投吾公平-.-!!
作者: 貓影    時間: 1-1-2008 14:46
原帖由 愛YUI迷 於 1-1-2008 14:39 發表
咁岩我twms升到30lv就出hkms-.-"
可能有賺^___^
不過
對90lv+升上既人真係好吾公平

希望大家支持90lv+以上的玩家
一齊投吾公平-.-!!

即使我以前玩到31

都係投唔公平-口-"d人用左幾百蚊什至上萬蚊去玩twms

而家黑橘一話出個爛鬼hkms~就強逼d人返hkms

十年回歸大哂呀-V-如果咁,,,我認為香港好可悲@^@

PS:可以告黑橘wo~~~~~有得搞!搞大佢姐
作者: ☆╮啤啤熊╭☆    時間: 1-1-2008 17:16
我個FD入左2XXX點落去玩台楓 E家你一個話禁就冇哂

咁佢2XX HKD 就咁冇哂?

作者: =羊=    時間: 1-1-2008 17:59
原帖由 ☆╮啤啤熊╭☆ 於 1-1-2008 17:16 發表
我個FD入左2XXX點落去玩台楓 E家你一個話禁就冇哂

咁佢2XX HKD 就咁冇哂?

錯了...應該是600蚊到...
台版系300點=80hkd
港版系800點=80hkd
作者: hokwong    時間: 1-1-2008 18:10
叫柒橙收皮啦!!!!
60w?一張60%捲都唔知有冇
無啦啦話封我地d ac
要我重升?慳d啦
講真一句,唔玩都罷就
轉玩wonder king都唔玩hkms

作者: benson1993    時間: 1-1-2008 18:13
原帖由 cla991053 於 1-1-2008 01:03 發表
#18講得好,完全認同

根本一開始就有一個問題存在
就係hkms遲太耐先開
試諗下
如果hkms係台版出左無幾耐就出,
依家就唔會引起咁多其他版老玩家的不滿

其實,我都係台版玩到國際
不過都只係玩左一日台版唔 ...

唔好咁激動 ... 最多唔玩架je
作者: 雜草    時間: 1-1-2008 18:19
嘩卡卡 .. 3億幾冇曬 a______a
炎頭日鏢雷鏢捲軸咩都冇曬 .. 多謝
咁辛苦整左套野全力裝出黎咁就封 .. 賠就賠得個60萬
3億對60萬 .. 多謝曬 ..

錢唔係問題, 可以賺番 ..
朋友冇曬先至係最緊要 =     =
作者: 霜    時間: 1-1-2008 18:27

在此我想說幾句話.

此處不留人自有留人處.

但在新系統的投票帖子內是不能作出評分的

我不想再看見任何粗俗話語了.

作者: 我係new手    時間: 1-1-2008 20:10
原帖由 風逝 於 1-1-2008 13:05 發表

仲有十幾日又點,十幾日後咪又係要封,這十幾日玩黎都冇用啦

點就買左啦 , 隻熊貓我辛苦升到十幾lv , 想見佢最後一面~"~
作者: =羊=    時間: 1-1-2008 20:17
原帖由 我係new手 於 1-1-2008 20:10 發表

點就買左啦 , 隻熊貓我辛苦升到十幾lv , 想見佢最後一面~"~

我睇番我隻竉咁o岩系1月17號死-_______-"
作者: kafai1823    時間: 1-1-2008 23:00
HK玩家有得揀咩...佢話:
"分隔後香港玩家將不能連線到 台灣楓之谷"
即焗住返黎hkms, 一係就將自己ac俾tw玩家

不太明~
你地俾晒d 裝人, 你地肯定d 裝唔會連同ac轉埋黎hkms 嗎??
但佢又說:
"只要你回到香港楓之谷建立角色,重投我們香 港楓之谷的懷抱。你就可以得到以下的超級補償大禮物。"
佢所講的"建立角色"係咪指叫你重新玩過, 原有的角色會刪掉?
作者: winglok115    時間: 1-1-2008 23:04
... 我都講返句
我玩左 ms 咁多年

首先, 我係投左 "唔公平"

我單單講獎勵個度
一, 台版從來冇公開講過話比香港人玩, 只係無lala重開 (我中間有一段時間唔係度, 如有, 請指出)
二, 台版係封測之後曾經封過香港人 ip 唔比香港人入, 因為咁好多人轉版
三, 好多玩左台版Ge 人都自動自覺轉左港版, 點解要賠比佢地 ?
     佢地自己轉版, 點解因為有台版ac 就可以拎到 HKD$89 ?
四, 玩台版有得獎, 日版, 國際版呢 ? 一係大家都唔好獎
五, 一部分人無端端有一個月或以上雙經, 另一部分人點 ?

唔好聽d 講句, 官網搞d 活動究竟有冇經過思考
我諗我應該講 : 有冇動過腦 ?
假 boss 個活動跟本唔公平, 仲要去到23號咁耐?

我係以上兩個活動都係受害者
我對gamania 好失望 (應該講, 我從來都冇對呢間公司有希望)
作者: 惡霸阿步    時間: 1-1-2008 23:55
佢咁做補救方法
的確唔可取
由hkms開放果陣唔封
個個都以為佢唔會封
到而家封ip
係令好多台版玩家失望

同winglok所講
台版冇俾過hkip講
以前亦曾封過hkip
中間無聲無色開番

但係
佢可以好似sea / gms版咁
直接封左香港ip
而只係出一個公告就可以
無須一個賠償
而家佢做賠償補救
就咁睇好似係好差o既方法
但係對於曾經係其他版本封ip而被迫玩hkms的玩家來說
係非常好的補救方案

回想當天出hkms果陣
係呢個版入面都有討論過台版ms會唔會封hkip
當時都有人認為會而提早移民黎hkms
有人認為唔會
有人認為始終唔同版封ip係遲早o既事
所以無論公平與否
佢地決定封ip 就唔會改
同埋封ip, 我覺得都係遲早o既事
都係果句
有補償就已經好好....
作者: 愛乂止境    時間: 2-1-2008 16:33
賠佢條命...我155lv...甘多錢甘多點裝...用佐甘多心機..扣我分都甘話..封佢老味..依家要封之前就梧好解...封完解佐又封..玩曬野..食屎啦!
作者: superyyh    時間: 2-1-2008 19:03
我係國際板102等的jc
都係台板的184lv的暗影神偷
但係我對你地的意見,令到我好激動
投票反映比gm有鬼用?
係K.R原處wizet逼我自己人玩返自己板
再投訴就去kr投訴,同orange講冇用
咩補償唔夠..無錯係唔夠,但係都無可奈何
人地gm 用畢生的力量(誇張左少少)先搵到咁少的補償
人地都唔想
其他板無得補償?
人地係orange,同其他板的代理商係唔同
orange同orange傾的難易道比起orange同其他板傾的難易度,真係蚊同牛比~.~
根本成個問題都係 K.R原處wizet的陰謀
orange本身都唔想,而你地都要知道佢地的盡力,同樣也要明白orange係諗到個後果
作者: 【疾﹏風】    時間: 3-1-2008 21:12
張d 30w 轉成3000w
不過 都保吾番d買點個d人- -''
作者: 我係new手    時間: 3-1-2008 21:43
其實我覺得封IP都無乜所謂 , 由我第一日玩都已經預左 ...
但係唔該唔好用咁既語氣好無 ? 咩意思 ? 串咀 ? 落井下石 ?
我想講你比幾多都賠唔到。
無聊圖一張

作者: Lomolle    時間: 3-1-2008 21:49
恭喜HKMS獨立^^
1月17真係好日~
作者: wa4710    時間: 3-1-2008 21:49
小佢老母個彈彈波
香港橘根本係廢
唔夠台搶就咁
叫佢收收皮啦
我放左成萬幾蚊落去嫁
我個4轉ac點牙?
仆佢個街
收佢收皮啦
作者: akirawoo    時間: 4-1-2008 12:47
原帖由 wa4710 於 3-1-2008 21:49 發表
小佢老母個彈彈波
香港橘根本係廢
唔夠台搶就咁
叫佢收收皮啦
我放左成萬幾蚊落去嫁
我個4轉ac點牙?
仆佢個街
收佢收皮啦

wow
成萬蚊\口/"
咁有錢囧囧"
用cash買神裝囧?
用買埋a/c嗎= =?
作者: 霜    時間: 4-1-2008 14:59
有份說粗俗說話的會員已扣分
如有再犯, 禁言處理
請會員自律

by霜

作者: wa4710    時間: 4-1-2008 20:47

此處不留人自有留人處.

部分含粗俗話語的帖子已被扣分
如再犯者,將禁言處理

by霜

扮偉大@@?
扮哂好唔自在咁
86lv鏢賊梗係唔自在啦
我地玩到4轉以上.有d仲玩到200lv
玩左幾耐?
2年幾啦
而家先話封ip
香港橘子一直都係廢啦
廢橘搞廢game
香港楓谷有咩用?
3轉都未出
玩咩牙?
我玩過咁多game
唔順氣就屌
好好屌?
你嘈嘈~嘈咩牙
作者: 風逝    時間: 4-1-2008 21:01
原帖由 wa4710 於 4-1-2008 20:47 發表

此處不留人自有留人處.

根 ...

唔好咁啦,大家唔好爆粗,e到比發意見,但係就唔好亂爆粗。
作者: 聖光    時間: 4-1-2008 21:34
原帖由 akirawoo 於 4-1-2008 12:47 發表

wow
成萬蚊\口/"
咁有錢囧囧"
用cash買神裝囧?
用買埋a/c嗎= =?

我諗係因為洗血先會用到咁多錢...
作者: 我係new手    時間: 4-1-2008 21:38
原帖由 聖光 於 4-1-2008 21:34 發表

我諗係因為洗血先會用到咁多錢...

用咁多錢 .. 你真係好搏 ,
轉IP連上去囉 ... 無咩事既 , 唔係大問題
但係其實維持之前咁就得 , 佢係要多管閒事 "
作者: Checkmate    時間: 5-1-2008 14:10
原帖由 我係new手 於 3-1-2008 21:43 發表
其實我覺得封IP都無乜所謂 , 由我第一日玩都已經預左 ...
但係唔該唔好用咁既語氣好無 ? 咩意思 ? 串咀 ? 落井下石 ?
我想講你比幾多都賠唔到。
無聊圖一張

無聊圖第二張
已用7000點

作者: cla991053    時間: 5-1-2008 14:48
原帖由 Checkmate 於 5-1-2008 14:10 發表

無聊圖第二張
已用7000點

用7k gash左右買一個教訓,ok抵喎._.

作者: Checkmate    時間: 5-1-2008 15:08
原帖由 cla991053 於 5-1-2008 14:48 發表

用7k gash左右買一個教訓,ok抵喎._.

準備移居台灣或買代理
作者: 17792365    時間: 5-1-2008 19:13
其實佢地都係想大家集中係香港玩
唔好係其他版玩
但係有一樣野就係
點解佢唔將我地係台版d ac 放係港版
如果佢真係咁做
就對於我地玩台版既玩家
最大既補償
其他版都係相同既做法
作者: cla991053    時間: 5-1-2008 19:49
原帖由 17792365 於 5-1-2008 19:13 發表
其實佢地都係想大家集中係香港玩
唔好係其他版玩
但係有一樣野就係
點解佢唔將我地係台版d ac 放係港版
如果佢真係咁做
就對於我地玩台版既玩家
最大既補償
其他版都係相同既做法

但係如果咁做,都會對d新玩o既玩家唔公平
作者: hokwong    時間: 7-1-2008 14:38
原帖由 cla991053 於 5-1-2008 11:49 發表

但係如果咁做,都會對d新玩o既玩家唔公平

對新玩果d有乜唔公平?
作者: cla991053    時間: 7-1-2008 15:01
原帖由 hokwong 於 7-1-2008 14:38 發表

對新玩果d有乜唔公平?

排名
你試諗下v_v
hker的台版ac肯定過千
當中高lvl ac 一定過四,五百個
試問下如果一開波就有12x+,仲洗玩?_?
作者: 我係new手    時間: 7-1-2008 17:27
原帖由 cla991053 於 7-1-2008 15:01 發表

排名
你試諗下v_v

有無咁多人玩都成問題-___-
4,5百個
作者: Checkmate    時間: 7-1-2008 20:06
原帖由 我係new手 於 7-1-2008 17:27 發表

有無咁多人玩都成問題-___-
4,5百個

我個ac送俾人都唔會轉過香港
如果有
作者: koolman    時間: 7-1-2008 20:16
lol where were you guys when our acc in gms got ip banned huh?
you just only come out whining when it matters to you guys
you don't even care about others so why should we care about you =]
作者: 我係new手    時間: 7-1-2008 20:27
原帖由 koolman 於 7-1-2008 20:16 發表
lol where were you guys when our acc in gms got ip banned huh?

為某某留cm
作者: hokwong    時間: 7-1-2008 21:26
原帖由 cla991053 於 7-1-2008 07:01 發表

排名
你試諗下v_v

一開波有d咁既ac又點,關人地咩事
就算e家佢比個120+既比我,hkms都冇地方升啦
我就算hold住個ac一排,都好過佢要我重升
作者: Lomolle    時間: 7-1-2008 23:31
原帖由 koolman 於 7-1-2008 20:16 發表
you just only come out whining when it matters to you guys
you don't even care about others so why should we care about you =]

哎唷~ 好稀罕你的關心哦~
作者: yauhowai    時間: 9-1-2008 13:29
大家米鬼玩香港版.........
global的ip已成功破解,日版,韓版我而家都玩到
改ip,easy job,見玩唔到台灣or Global就全部死曬。
左咩過去玩香港版呢?粗口多多,同埋D白癡一齊玩

就算教你用跳板玩反global,台灣又點話?沒問題喔
用左幾千點ge人唔使絕望咯,呵呵

乜你地真係好想過去玩香港版咩?
作者: Lomolle    時間: 10-1-2008 00:51
原帖由 yauhowai 於 9-1-2008 13:29 發表
改ip,easy job,見玩唔到台灣or Global就全部死曬。

就算教你用跳板玩反global,台 ...

就是有你這些偏見份子
香港就更加多白癡了

加油
作者: yauhowai    時間: 10-1-2008 10:44
原帖由 Lomolle 於 10-1-2008 12:51 AM 發表

就是有你這些偏見份子
香港就更加多白癡了
加油

你是指出你自己係其中1個白癡?
好無知喔

利D唔係偏見,係事實。
就算我有偏見,香港無拉拉會多白癡?
比個“勁“字你

加油D咩?同你吵落去?    =D

作者: Shamantso    時間: 10-1-2008 12:04
原帖由 yauhowai 於 9-1-2008 13:29 發表

你這個根本就是偏見~~
個個版本都有人說髒話啦, 我亦都不見得香港版有太多這類情況~~
所以請你小心一點你的發言~~
作者: 我係new手    時間: 10-1-2008 12:05

桃花依舊 , 人面全非 ..
作者: 風逝    時間: 10-1-2008 16:46
今日楓之谷更新,我仲想我會有一個藉口玩番楓之谷,點知佢又係掛住出d點數野,對楓之谷已經冇晒希望啦。
作者: Lomolle    時間: 10-1-2008 23:58
原帖由 yauhowai 於 10-1-2008 10:44 發表

你是指出你自己係其中1個白癡?
好無知喔

利D唔係偏見,係事實。
就算我有偏見,香港無拉拉會多白癡?
比個“勁“字你

加油D咩?同你吵落去?    =D

我係白痴又點? 唔係又點?

你連自己地方既人都睇唔起
連白痴都不如

咁崇拜其他國家其他城市, 移民啦~
冇錢走? 留o係香港同D白痴一齊咁委屈?

作者: yauhowai    時間: 11-1-2008 11:31
喔!
我係特別睇唔起一d炮嘴既人姐,有{自知之明}?
我只係話可以改ip,可以玩反其他版本,又有問題?
香港版係有白癡,檢D錢同蝸牛蓋都比人用粗口問候,話乞丐。
我就係睇唔起利d人。
你係白癡就收聲,唔係都唔好講野,唔講野,唔寸人沒人話你啞
你無拉拉答珊,好好玩?
我有講過崇拜其他國家其他城市?你都好耶咯,識讀心術?
我又沒話過要走,移咩民?
我就係沒錢走,留係香港同————真係好委屈。       =P

中有人地“siukaihong“開工會關你乜,你覺得個名“潮“米唔好入咯
留言比面色人睇,比野人聼?
你真係好無聊+白癡
檢點一下————————————————————————————————(拜托
作者: Lomolle    時間: 11-1-2008 23:33
原帖由 yauhowai 於 11-1-2008 11:31 發表
喔!
我係特別睇唔起一d炮嘴既人姐,有{自知之明}?
我只係話可以改ip,可以玩反其他版本,又有問題?
香港版係有白癡,檢D錢同蝸牛蓋都比人用粗口問候,話乞丐。
我就係睇唔起利d人。
你係白癡就收聲,唔係都唔好講野,唔講野,唔寸人沒人話你啞。
你無拉拉答珊,好好玩?
我有講過崇拜其他國家其他城市?你都好耶咯,識讀心術?
我又沒話過要走,移咩民?
我就係沒錢走,留係香港同——你——真係好委屈。       =P

中有人地“siukaihong“開工會關你乜,你覺得個名“潮“米唔好入咯
留言比面色人睇,比野人聼?
你真係好無聊+白癡
檢點一下————————————————————————————————(拜托)

ISP assign俾你既IP真係改到? 定係你以為用proxy係改IP?
連去外國玩真係會比香港版順? 執野毫無delay?
其他版冇白痴,定係你俾人用外語鬧完睇唔明?

自欺欺人!

玩其他版本冇錯
出post冇錯

唔識尊重自己身處地方既人和物就有錯

唔好忘記你自己都係香港人既一份子
連你自己都睇唔起香港人
仲有邊個會尊重香港人?

可恥! 你唔配做香港人
甚至唔配做人!

至於其他話題
請你去re返該post
我會樂意回應你

但唔該唔好拉埋黎講
呢個行為好cheap
作者: hkopenc483242    時間: 12-1-2008 00:01
原帖由 我係new手 於 10-1-2008 12:05 發表

桃花依舊 , 人面全非 ..

菊花依舊 , 屁屁全非 ..
作者: =羊=    時間: 12-1-2008 00:40
由於此帖引起罵戰 , 關

by` =羊=

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://htmlarticle55sww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2